Duhovni vikend za pare v spoznavanju

Duhovni vikend za pare v spoznavanju

duhovni vikend za pare v spoznavanjuDuhovni vikend je namenjen parom, ki se želijo v miru posvetiti drug drugemu in se v ozračju molitve in medsebojnega poslušanja med seboj še globlje spoznati in povezati.

Program je zastavljen tako, da se ga lahko udeležijo tako pari, ki so komaj začeli hoditi skupaj, kot pari, ki so že več let na skupni pot ne glede na biološko starost. Pari se zberejo dvakrat na dan, da prisluhnejo krajšemu razmišljanju o določeni temi, kar jim služi za iztočnico za njuno razmišljanje in pogovor. Poleg tega se pari zberejo še zvečer, kjer prisluhnejo pričevanju zakonskega para. Na razpolago je tudi možnost za osebni pogovor ali spoved.

Sprejem je ob 18.30, sklep ob 17.00:

  • 23.–25. november 2018: In bosta eno telo

Vsak človek je ustvarjen po Božji podobi; moški in ženska sta skupaj podoba Boga in na poseben način razodevata, da je Bog ljubezen, ki se podarja in sprejema.

  • 29.–31. marec 2019: Kako naj ti povem, da te ljubim?

Vsak človek izraža in sprejema ljubezen na njemu lasten način. Nekdo to zazna preko dela, drugi s pogovorom, tretji z obdarovanja. Pari bodo odkrivali, kako drugemu povedati, da je ljubljen in dragocen.

  • 3.–5. maj 2019: Velika skrivnost sva si

Vsak človek je enkraten in edinstven. Za skupno življenje je potrebno, da par na različnih ravneh gradi svoj odnos in drugemu pusti priti blizu, tako na intelektualni, telesni kot čustveni, duhovni in družbeni.

  • 12.–14. julij 2019: Ljubim te. Spoštujem te.

Pari se na skupni poti velikokrat ujamejo v začaran krog, iz katerega sami ne zmorejo najti izhoda. Pred njimi je pot odkrivanja in učenja, kako sprejeti in izkazati ljubezen in spoštovanje na drugemu razumljiv način.

  • ?.–?. november 2019: In bosta eno telo

Vsak človek je ustvarjen po Božji podobi; moški in ženska sta skupaj podoba Boga in na poseben način razodevata, da je Bog ljubezen, ki se podarja in sprejema.

Vodita p. Andrej Benda in s. Irena Mohorič.
Informacije: andrej.benda@rkc.si, 041 918 432

Svetovani prispevek za bivanje je 35 € na osebo. Vsak par po svojih zmožnostih prispeva še za program.

Če kdo ne bi mogel v celoti kriti stroškov bivanja, naj ob prijavi to pove in bomo drugače uredili.

Pričevanja parov o vikendu

Vikend v Hiši kruha je bil za naju ena od etap skupne hoje, kjer sva načrpala novih moči za skupno življenje. Najbolj naju je zaznamovala priprava romantične večerje, ko se je trud partnerjev povrnil v obliki hvaležnosti in veselja med večerjo in še dolgo po tem. Drug “trenutek”, ki odzvanja, pa je bil dolg sprehod, ki je bil posvečen pogovoru na določeno temo.

Jana in Andrej

Duhovni vikend sva obiskala po naključju, ker sva želela iti na duhovne vaje. Tema in termin naju je pritegnil, da sva se vikenda udeležila. Najbolj všeč nama je bil čas za pogovor, prostor za sprehajanje in mir. Lahko sva odklopila vsakdanje obveznosti ter se posvetila drug drugemu. Duhovni vikend naju je prepričal, da sva se potem udeležila še preostalih dveh vikendov.

Nataša in Robi

Dolgo sva razmišljala, kako bi najin odnos, ki traja že kar nekaj dobrih in pestrih let, še bolj poglobila ter se lažje odločila, kako naprej. Iskala sva nekaj, kar bi nama dalo »nekaj več«.
Večina duhovnih vaj za pare je organiziranih v smislu priprave na zakon, kar pa midva še nisva iskala.
Tisti dan, ko sva šla, nama je bilo precej nelagodno, saj sva bila edina prijavljena. Ta dvom in zmedenost sta se hitro po začetku vikenda razblinila. Prišla sva v krasno hišo, ki s svojo okolico predstavlja oazo miru, prijetnosti, sprejetosti in izrednega gostoljubja vseh sester.
Bilo je res ravno v pravem času, ko je najin odnos to potreboval, ravno prav poglobljeno in zelo kakovostno s strani vsebine in tudi psihološko-teološkega pristopa h gradnji odnosa.
Osebno sva se skozi program in vodenje s. Irene začela zavedati predvsem daru, da sva se sploh našla. Pomagala nama je razlike med nama pogledati v svetli, pozitivni luči, kot izjemno prednost za naju oba.
Ogromno sva se pogovarjala, na precej drugačen način, kot to počneva doma. Skupaj sva molila (kar nama prej ni velikokrat uspevalo) in to nekako kar nadaljujeva prav od duhovnega vikenda dalje, predvsem pa se velikokrat spomniva na sestrine besede dojemati drug drugega kot Božji dar, ki sva ga dobila in na drugega pogledati skozi Božje oči.

Katja in Jure

V Hišo kruha sva prišla brez večjih pričakovanj, zapustila pa sva jo s pozitivnimi vtisi, mirom in toplino. Duhovne vaje so navadno zaznamovane s prenatrpanim urnikom, tokrat pa je bila večina časa namenjena samo nama, kar nama je bilo zelo dragoceno. Ugotavljala sva, kako se pet jezikov ljubezni odraža v najinem odnosu in odnosih z drugimi. Poleg slikovite okolice, ki ponuja številne možnosti za raziskovanje in sprehode v naravi, izjemno urejenega doma, pa izvrstne hrane, odličnega programa, majhnega sobotnega presenečenja in čudovite družbe ostalih dveh udeleženih parov, nama bo ta vikend v spominu ostal kot zelo dragocen pobeg od vsakdanjega vrveža, ki ga bova z veseljem kdaj ponovila.

Mirjam in Žiga

Gregor je brskal po internetu. “O, Katja, lej to – duhovne vaje za pare v spoznavanju!” Takoj sva bila navdušena, da nekaj takega sploh obstaja in se prijavila. Ker sva šla prvič skupaj na duhovne vaje, nisva vedela, kaj lahko pričakujeva.
V vsakdanjem tempu si je težko nameniti uro ali dve za pogovor. Tu pa sva se lahko odmaknila od obveznosti in se sproščeno posvetila drug drugemu. K temu je pripomogla tudi čudovita okolica.

Gregor in Katja

 

Okvirni dnevni red:

7.30 – molitev

8.00 – zajtrk

8.45 – srečanje

13.00 – kosilo

14.30 – srečanje

17.45 – sv. maša

18.30 – večerja

20.00 – srečanje

Prijavnica 6 – programi za pare in zakonce