s-metaSem s. Meta Potočnik, učiteljica razrednega pouka in uršulinka. Kot redovnica sem več let delala s študenti na Centru Sinaj v Mariboru, sovodila Šolo za animatorje in delovala na katehetsko-pastoralnem področju. Od leta 2005 do 2014 sem soustvarjala programe v Hiši kruha. Več let sem sodelovala pri različnih oblikah duhovnih vaj kot so ignacijanske duhovne vaje v tišini, duhovne vaje za zakonce, uvajanje v krščansko meditacijo. Sedaj je moje posebno področje delo z ženskami. Od leta 2006 vodim vsako leto Delavnice osebnostne in duhovne rasti za ženske po Sloveniji skupaj z drugimi voditeljicami. Sem duhovna asistentka skupine Novo življenje, ki povezuje ženske, ki želijo v svetu živeti duhovnost sv. Angele Merici, ustanoviteljice uršulink.

Od leta 2009 sem se usposabljala za zakonsko in družinsko terapevtko. Sodelujem s Terapevtskim središčem Krog v Kranju (supervizija), in poleg drugega poslanstva (Katoliški študentski center Sinaj, Formacija rednih delivcev obhajila v nadškofiji Maribor) delam kot zakonska in družinska terapevtka v Mariboru (Gregorčičeva 1). Poseben strokovni izziv mi predstavlja področje motenj razpoloženja (težave s tesnobo in depresijo), kjer iščem načine pomoči ljudem s temi težavami.

Izobrazba

  • Profesorica razrednega pouka (Pedagoška fakulteta v Ljubljani, 1995)
  • Učitelj krščanske duhovnosti (Teološka fakulteta v Zagrebu, Institut za kršćansko duhovnost , 2000)
  • Zakonska in družinska terapevtka (Študij Zakonske in družinske terapije pri dr. Christianu Gostečniku, Teološka fakulteta v Ljubljani, 2011)

Druga izpopolnjevanja

  • Strokovni izpit za strokovnega delavca v vzgoji in izobraževanju 2002
  • Psihopatologija osebnosti pri dr. Darji Škraba Krmelj in Duhovno spremljanje ter svetovanje pri dr. Viljemu Lovšetu in mag. Janezu Poljanšku (Šola za poslanstvo, Duhovno središče sv. Jožefa 2006/07 in 2009/10)
  • Integracija kognitivno-vedenjske terapije z interpersonalno in izkustveno terapijo pri zdravljenju tesnobnih razpoloženj (Društvo za VKT, prof. Thomas D. Borkovec, Ljubljana februar 2012)
  • Biospiritual focusing (izobraževanje v Londonu, 2007)
  • Fokusing praktik (Slovensko Fokusing združenje, 2016)