Duhovne vaje ob Božji Besedi so namenjene mladim, ki:

• želijo stopiti na pot spreobrnjenja,

• želijo poglobiti odnos z Bogom, do sebe in do drugih,

• želijo zapustiti življenje brez smisla,

• ne vejo, kako naprej in želijo najti odgovor.

Vsak dan se bomo ustavili pri Božji Besedi pod določenim zornim kotom.

Nato sledi čas za osebno molitev in osebni pogovor o molitvi.

Da lahko prepoznamo Božji glas in vstopimo v dialog z Bogom, duhovne vaje potekajo v tišini.

Duhovne vaje trajajo pet dni. Sprejem je ob 18.30:

  • 19.–24. september 2017
  • 15.–19. avgust 2018

Vodi s. Irena Mohorič.

Svetovani prispevek je 10 €/dan, za vse dni 50 €.

V kolikor ste prostovoljci ali animatorji pri katerem od programov za otroke v Hiši kruha, se duhovnih vaj lahko udeležite brezplačno.

 

Odmevi na duhovne vaje:

V teh kratkih dnevih sem okušala čudovite trenutke Božje bližine v Njegovi Besedi. Tišina, ki morda koga odvrne od tega koraka, je iz priporočila že prvi dan prerasla v okoliščino, za katero si hvaležen, saj besede dejansko niso potrebne. Res sem vesela in hvaležna, da sem se lahko udeležila teh duhovnih vaj, saj je bila to odlična priložnost, da sem s pomočjo razlage Božje Besede, časa z Njim in življenja z ostalimi udeleženci ponovno odkrila, kako velik čudež je pravzaprav življenje ter sem za nekaj časa zajela moči in Ljubezni za vsak dan.

Erika, dijakinja

Odprl se mi je čisto drug pogled na molitev in Božjo Besedo. Nikoli še nisem tako molila ali razmišljala o Bogu in o sebi. Nisem vedela, da je z Bogom čisto zares možno govoriti.

Mojca, študentka biologije

Vsako leto grem na duhovne vaje. Letos sem šel prvič v tišino, na take. Pa me je čisto obrnilo. Mislim, da bom še šel.

Luka, animator

Ko sem se prijavila, me je bilo strah, kako bom zdržala v tišini brez govorjenja in prijateljic. Potem pa sploh ni bilo tako hudo. Nisem si mislila, da se lahko tako povežem z drugimi tudi če smo tiho. Ko smo končali, mi je bilo kar težko iti domov, ker mi je tišina postala prijetna.

Petra, študentka 2. letnika

Bala sem se priti na duhovne vaje, staršem nisem ravno odkrito povedala, kam grem, ker se bojijo, da mi bodo oprali možgane, da bom potem ves čas morala hoditi na duhovne vaje. No, pa sem vseeno prišla in mi ni žal. Odkrila sem čisto drug svet.

Tajda, študentka FF

 

Prisluhnite kratki razlagi odlomka Božje Besede (Lk 14,7-11), ki sicer ni z duhovnih vaj, da pa občutek, za kaj gre: klikni.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn