Duhovne vaje ob Božji besedi

Duhovne vaje ob Božji besedi

Duhovne vaje ob Božji Besedi so namenjene mladim, ki:

• želijo stopiti na pot spreobrnjenja,

• želijo poglobiti odnos z Bogom, do sebe in do drugih,

• želijo odkriti smisel življenja,

• ne vejo, kako naprej in želijo najti odgovor.

Vsak dan se bomo ustavili pri Božji Besedi pod določenim zornim kotom.

Nato sledi čas za osebno molitev in osebni pogovor o molitvi.

Da lahko prepoznamo Božji glas in vstopimo v dialog z Bogom, duhovne vaje potekajo v tišini.

Duhovne vaje trajajo štiri ali pet dni. Sprejem je ob 18.30:

  • 17.–22. september 2019
  • 14.–18. avgust 2020
  • 15.–20. september 2020

Vodi s. Irena Mohorič.

Svetovani prispevek je 40 € za avgustovski in 50 € za septembrski termin.

V kolikor ste prostovoljci ali animatorji pri katerem od programov za otroke v Hiši kruha, se duhovnih vaj lahko udeležite brezplačno.

Odmevi na duhovne vaje:

V teh kratkih dnevih sem okušala čudovite trenutke Božje bližine v Njegovi Besedi. Tišina, ki morda koga odvrne od tega koraka, je iz priporočila že prvi dan prerasla v okoliščino, za katero si hvaležen, saj besede dejansko niso potrebne. Res sem vesela in hvaležna, da sem se lahko udeležila teh duhovnih vaj, saj je bila to odlična priložnost, da sem s pomočjo razlage Božje Besede, časa z Njim in življenja z ostalimi udeleženci ponovno odkrila, kako velik čudež je pravzaprav življenje ter sem za nekaj časa zajela moči in Ljubezni za vsak dan.

Erika, dijakinja

Duhovne vaje v tišini so nekaj posebnega. Kako naj se sploh umirim, ali bom zdržal toliko dni v čisti tišini, kaj bom počel ves ta čas? Tudi sam sem šel čez vse to. Na začetku ni bilo lahko, a z vsakim dnem je bilo boljše in lepše. Preko prebiranja in premišljevanja o SP sem spoznal, da sem sam zelo nemočen. Če pa se Bogu odprem in egoizem pustim za sabo, sem lahko bolj svoboden in srečen. Najprej v ljubezni do sebe, potem tudi do drugih. Vse to ob neskončnih sprehodih po poljih okrog Hiše kruha, ki so mi dali prepotrebnega miru in zadovoljstva.

Andrej, 26 let, strojnik

5-dnevne ignacijske duhovne vaje v tišini so mi odprle neko širino… prostor, čas in način kako se srečati z Gospodom. Pokazale so mi predvsem svobodo, v kateri živim in jo je zame plačal Jezus s svojo smrtjo na križu. Da me ima rad kljub mojim napakam, vendar mi želi, da se jih osvobodim. Skozi razlago Božje besede me je Jezus vabil, naj svoje življenje in življenja bližnjih prepustim njegovim rokam. To je zame pomenilo osvoboditev in mir. Njegove besede “Ostanite v meni in jaz v vas” pa so me povabile, da sem v odnosu z Njim tudi v vsakdanjem življenju.
 
Maja Nagode
 

Zakaj se vračam na duhovne vaje?
Zato, ker sem kot pametni telefon. Imam veliko funkcij, veliko stvari znam, na razne načine služim drugim, se posodabljam, razvijam…. In pri vsem tem včasih pozabim, da ne delujem sama po sebi ali sama iz sebe, ampak, da v meni deluje elektrika – Božja ljubezen. Da v meni in po meni deluje Bog in da sem (samo) orodje v njegovih rokah. Ko se zaprem za Boga in vidim le svoje delo, mi počasi začne zmanjkovati elektrike. In zato se vračam na duhovne vaje – da se ponovno priključim na Božje omrežje, da zopet postanem pretočna za Božjo ljubezen in da obudim okus po tem, kako je pomembno, da se z Božjo ljubeznijo hranim vsakodnevno.
In zakaj ravno duhovne vaje v tišini?
Življenje je kot zmenek z Bogom. Sva v dialogu, se spoznavava, si poveva, kaj nama je pomembno, kaj misliva o različnih stvareh… Ampak v vsakdanjem življenju jaz govorim veliko več kot On. Imam svoje želje, upe, pričakovanja, skrbi, načrte, prošnje, ki so tako glasni, da postanem gluha za vse drugo. In zato včasih čutim željo po tišini. Predvsem tišini pred samo seboj, ko se lahko umaknem pred svojimi skrbmi in problemi in prisluhnem Bogu, njegovi besedi, temu, kar mi želi povedati On. Da vsaj za nekaj dni v središče svojega sveta ne postavljam sebe, ampak Njega. In na koncu vseeno spoznam tudi sebe, saj sem ustvarjena po Njegovi podobi in živim iz Njegove ljubezni.

Barbara, študentka

Odprl se mi je čisto drug pogled na molitev in Božjo Besedo. Nikoli še nisem tako molila ali razmišljala o Bogu in o sebi. Nisem vedela, da je z Bogom čisto zares možno govoriti.

Mojca, študentka biologije

Prisluhnite kratki razlagi odlomka Božje Besede (Lk 14,7-11), ki sicer ni z duhovnih vaj, da pa občutek, za kaj gre: klikni.

Prijavnica 3 – enodnevni programi in delavnice