delavnica osebne in duhovne rastiDelavnica je namenjena ženskam, ki želijo bolj polno in pristno živeti svoj vsakdan, se veseliti sebe, odkrivati in bolj v polnosti živeti svojo poklicanost. Med seboj smo si lahko v veliko oporo ob življenjskih preizkušnjah v drži poslušanja in sprejemanja. Naslov letošnjega sklopa je: Blagor ti. Navdihovale se bomo ob Mariji in drugih svetopisemskih ženah. Njihove izkušnje, drže in življenje bodo osvetlile naše življenje danes in nas navdihnile za sprejem Božjega življenja tam, kjer smo.

Skupina se srečuje enkrat mesečno od oktobra do junija. Po drugem srečanju se skupina zapre. Srečanja vsebujejo molitev, refleksijo meseca, podeljevanje življenja in nagovor ob temi prihodnjega meseca. Po dogovoru je možen enkratni ali redni pogovor z voditeljico delavnice.

  • Srečanja so vsako drugo sredo v mesecu od 19.15 do 21.15.

Prvo srečanje je 10. oktobra 2018.

Vodi s. Irena Mohorič.

Svetovani prispevek je 50 € za vsa srečanja.

Samohranilke, brezposelne, vdove ali drugače finančno preizkušene dajo prispevek, ki ga zmorejo. Označite v prijavnici pod opombami, da bi dali nižji prispevek.

Kdor pa lahko da kakšen evro več, je dobrodošlo za kritje stroškov tistim, ki dajo manj.

 

Pričevanja:

V dveh letih sodelovanja na sredinih delavnicah osebne in duhovne rasti za ženske me je s. Irena s skupnostjo vpeljala v pomembnost maše in očenaša, ki vodi v globlji temeljni osebni odnos z usmiljenim ljubečim Bogom. Na dan so prispela številna občutja – tako tista izrečena kot tista, ki so ostala v globini srca. Kdo je zame Bog, kdo sem jaz, kakšen je moj odnos do bližnjih. Opogumljena, ljubljena, v hvaležnosti in ponižnosti se obračam k Božji navzočnosti. Takrat občutim mir in Ljubezen. To poizkušam prenašati v moj vsakdan bratom in sestram. Bog ob svojem času naredi, kar je za nas najboljše.

Majda

Tema letošnjih delavnic osebne in duhovne rasti je bila molitev Oče naš. Pa bi tako na hitro vsak lahko pomislil: Ja, saj Oče naš pa znamo in poznamo prav vsi. Vendar smo ob Svetem pismu in umetniških mozaikih spoznale gobji pomen te čudovite molitve, ki pa jo vse prevečkrat molimo samo rutinsko. Hvala sestri Ireni za usmeritev na pot, da je molitev Oče naš postala moj vsakodnevni pogovor z Očetom.

Anka