Kapele in poslikave

V vsaki hiši je vsaj ena kapela, ki je srce Hiše kruha, prostorja osebne molitve in liturgije, srečevanja s seboj in z Bogom.

Zgornja kapela v mansardi Doma je primerna za osebno molitev in adoracijo. Preprosta oprema in majhnost dajeta občutek intimnosti in preprostosti.

V Domu se kot bogoslužni prostor uporablja del dvorane v Domu. Liturgični značaj mu daje čudovita stenska poslikava.

Kapela presvetlega obličja

Ob vstopu v Kaščo nas svetloba usmeri k vinski trti in hlebu kruha, ki nas vabita, naj po kamnitih stopnicah vstopimo v svet prostor razodevanja Boga. Predprostor kapele je zasnovan kot prostor krsta, ki kaže na to, da dar odrešenja prihaja po Kristusu. Devica Marija nas sprejeme pri vhodu v kapelo kot Jezusova in naša mati. Steber na sredi nas spominja na drevo odrešenja, ki zbrane v kapeli svojevrstno poveže v eno. Svetloba žari izza križa, proseva skozi hostijo v tabernaklju, prihaja izpod tabernaklja in sveti na mizo Božje besede. Kaže na bistvene momente liturgije in osebne molitve, obenem pa razodeva grobost neobdelanega lesa, ki označuje človekovo realnost, v katero prihaja Jezus Kristus.

Kapela sprejme 30 ljudi.

Grajska kapela je povezana tako z Domom kot s Kaščo. Kot že samo ime nakazuje, gre za starodavno zgradbo, datirano v 18. stol. Podoba Device Marije z Jezusom ji daje posebno milino. Primerna je za osebno molitev in bogoslužje. Sprejme do 20 ljudi.

V Pristavi nas križev pot, ki se vije po stopnišču in skozi hodnik, vabi in vodi v Kapelo svete Angele, ki se nahaja v 1. nadstropju, v najbolj mirnem delu te hiše. Primerna je za osebno molitev in adoracijo.

Na pročelju Doma pri vhodu nas sprejme sveta Angela. Gre za delo slikarke Maše Bersan Mašuk, ruske umetnice. Freska je bila izdelana leta 2012.

Povpraševanje