Sol zemlje in luč sveta

Uršulinke rade ob različnih časih pridemo skupaj. Zberejo nas lepi in težki dogodki. Poseben čas pa je tudi, ko je treba pogledati kako živimo in se ozreti naprej, zaslutiti kam nas usmerja Gospod. Tak čas gledanja poti je provincialna konferenca. Letos smo bile s tem namenom 25. in 26. avgusta v Hiši kruha pri Svetem Duhu. Pod drobnogled smo vzele poslanstvo, ki spada k temelju našega posvečenega življenja. Živele smo v znamenju trojice ali trojčkov. Konferenca se je časovno in krajevno odvijala v treh delih. Začela se je v Salzburgu, nato v Celovcu in nazadnje pri Sv. Duhu.  Tudi vsebina pri nas je bila kot tretji del  poglabljanja v temelje posvečenega življenja. Posvečenje – molitev, skupnost in sedaj poslanstvo.

Prvi dan je božjo besedo in evharistijo delil z nami celjski škof dr. Stanislav Lipovšek. Preko njega smo bile na poseben način povezane s Cerkvijo na Slovenskem.

Naravo poslanstva in s tem tudi zrcalo, nam je podala s. Maria Campatelli iz Centra Aletti. Ko smo gledale in primerjale to dvoje, se je v nas budilo marsikatero vprašanje in želja po pristnosti. Oče je poslal svojega Sina, da bi ljudem razodel pravo podobo Boga Trojice, občestva. Jezus je isto poslanstvo izročil nam. Torej ni bistveno poučevanje, ampak razodevanje, odkrivanje podobe Boga, Božjega načina bivanja v našem osebnem, skupnem in cerkvenem življenju. Torej nič manj kot živeti v duhu svete Trojice. To je sicer naloga vsakega kristjana, vsakega Božjega otroka, na poseben način pa še vseh, ki smo poklicani v posvečeno življenje. Živeti občestvo, ki govori o Božjem načinu bivanja in delovanja. Na ta način smo lahko sol in luč sveta. Sol daje okus, smisel življenja, luč osvetli to kar je resnično, vredno, lepo, trajno, tudi ko je zahtevno in težko. Veliko in vredno poslanstvo!

Da bi vse mogle sprejemati podarjeno besedo s. Marije sta s prevajanjem poskrbela brat Miran Špelič, prvi dan in s. Nataša Govekar, drugi dan. Hvala.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.