Sv. Angela nagovarja še danes

Sveta Angela Merici, ustanoviteljica uršulink, goduje 27. januarja, zato je ta dan za Študentski dom Uršula še posebej pomemben.

»Družba, ki jo je ustanovila, je bila pristen odgovor na nujne potrebe tistega časa. Svetilka, ki jo je ta modra devica prižgala v 16. stoletju, je od tedaj nezadržno širila svojo svetlobo najprej po Italiji, nato še prek njenih meja na vse celine sveta, vse do današnjih dni. Iz gorčičnega zrna, vsajenega leta 1535, so sčasoma zrasle različne oblike Bogu posvečenega življenja, tako sekularne kot samostanske ustanove, kjer sestre živijo in širijo karizmo ustanoviteljice matere Angele.

V počastitev godu sv. Angele, smo v sredo 28. januarja študentke in sestre sodelovale pri pripravi študentske svete maše pri frančiškanih. Sestavile smo tudi pevski zbor in ob pomoči Urška banda spremljale sveto mašo s petjem in igranjem. Z lepo besedo smo obogatile sveto mašo in verjamem, da nam je marsikatera misel ostala v spominu.

Ob koncu svete maše, smo na izhodu delile tudi Urskotke, posebne piškotke, ki pod ovojem skrivajo tudi lepo misel sv. Angele.

2015_01_28_SDU_in_Urska_bandPevke SDU-ja in Urska band v zaledju

Ker pa je čas, ko praznujemo spomin na sv. Angelo ravno med izpitnim obdobjem, je bila ta sv. maša za nas študentke še posebna priložnost za sprostitev in duhovno obogatitev. Lahko smo si oddahnile od učenja in za hip pozabile na obveznosti ter skrbi, ki nas preganjajo čez dan.

2015_01_28_sv._masa_pri_franciskanihBlagor tebi, ki delaš za mir (prim Mt 5,9)

Mateja Škof

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.