Svojemu Sinu nas izroči

Na dan posvečenega življenja smo se redovniki in redovnice koprske škofije, s svojim ordinarijem škofom Jurijem Bizjakom, zbrali pri kapucinih v Vipavskem Križu. Skupaj smo praznovali ob evharistični daritvi, povezani tudi s sestrami klarisami iz Nazarij, ki so nam ob tej priložnosti napisale pismo.

V povezavi z geslom današnjega dneva posvečenega življenja: Svojemu Sinu nas izroči, nas je škof Jurij Bizjak v homiliji spomnil na molitev O Gospa moja, s katero se obračamo k Mariji, da nas izroči svojemu Sinu. Naj mu izroči naše oči, ki predstavljajo tretji dar Svetega Duha-dar sveta. Tako bomo modri in ustvarjalni svetovalci svojim skupnostim in vernikom. Naj Sinu izroči naša ušesa, znamenje razumnosti. Razumen je ta, ki je poslušen Bogu in evangeljskim svetom, za katere smo se odločili. Marijo prosimo, da Jezusu izroči naša usta, nosilke oznanjevanja, da bi jih On očistil in vanje polagal svoje besede. Nenazadnje naj Marija preda Sinu naša srca, da bi jih ta upodobil po svojem srcu, da ne bi bila daleč od njega, ampak pri Njem. Marija naj nas vse izroči Gospodu: naša čustva, znanja, izkušnje, preteklost in prihodnost. Amen.

Po sveti maši smo srečanje nadaljevali v kapucinski obednici, kjer so nas naši gostitelji, bratje kapucini, postregli s kosilom.

Redovniki in redovnice smo hvaležni Bogu, da je bil s svojim klicem pobudnik naše posvečenosti. Obenem prosimo, da nam po zakramentih vedno daje moč za zvesto življenje iz vere. Zaupamo vanj in se veselimo nenehnega delovanja Svetega Duha.

Zapisali: s. Ema Alič in s. Helena Eržen

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.