Za vrhovno predstojnico je bila leta 2007 izvoljena mati Cecilia Wang. dscn5841

Pri njenem služenju v vodstvu Rimske unjie ji pomagajo vrhovne svetovalke:

  • s. Ann-Marie Gardiner (Anglija)
  • s. Moekti Gondosamito (Indonezija)
  • s. Maria Jaworska (Poljska)
  • s. Marie Thérèse Le Goc (Francija)
  • s. Neusimar Marques da Silva (Brazilija)

 

V letu 2012 je večletno služenje v skupnosti generalata sklenila s. Mihaela Bizjak. Več kot štiri desetletja svojega življenja je bila generalni hiši velikodušno predana tudi s. Leopoldina Podgornik, ki se je v Slovenijo vrnila v začetku maja 2010.

 

Vrhovna predstojnica Mati Cecilia Wang

cecilia_wangMati Cecilia Wang je bila za vrhovno predstojnico uršulink Rimske unije izvoljena na zadnjem vrhovnem kapitlju leta 2007. Prihaja iz Tajvana in vedno znova preseneča s svojo preprostostjo in modrostjo.

Prihajam iz nekrščanske družine. Ko sem bila stara petnajst let, sem obiskovala uršulinsko šolo in tam sem srečala Jezusa. Pri sedemnajstih letih sem bila krščena. Po uršulinskih učiteljicah sem spoznala Boga, ki me pozna po imenu. To me je pritegnilo, odločila sem se, da želim sebe popolnoma podariti Njemu, da bi služila ljudem.

Glavna naloga Cerkve danes je, da nadaljuje poslanstvo Jezusa Kristusa. Eden od temeljev življenja uršulinke je dvojna in edina ljubezen do Boga in do bližnjega. Kako to uresničiti? Preprosto. Samo stori to, malo, toliko, kolikor zmoreš, a vsak dan.

Kaj je smisel življenja? Vprašajte o tem sami sebe. Kar je smisel zame, ni nujno smisel tudi za nekoga drugega. Zato pravim, vsak mora osebno najti smisel življenja.

Več: Vrhovno vodstvo