Naslovna slika

 

Naslov: Gregorčičeva 20, 2000 Maribor
Telefon: 02/252 44 72

brez-naslova

 

V skupnosti živimo:

s. Nada Furlan, predstojnica s. Polona Švigelj
s. Bogomira Imperl s. Štefka Klemen
s. Meta Potočnik

Uršulinke je v Maribor povabil nadškof dr. Franc Kramberger z namenom, »da bi uršulinska karizma zaživela tudi v mariborski škofiji«. V Maribor so prve tri sestre prišle 13. oktobra 1990, kjer so že isto leto začele s svojim poslanstvom. Prevzele so soodgovornost za študentsko pastoralo v okviru Katoliškega študentskega centra Sinaj, poučevanje na Škofijski orglarski šoli in na Teološki fakulteti.

V skupnosti je danes pet sester. Veliko nam pomeni dobro razumevanje med nami in rade smo skupaj, kadar le moremo. Zavedamo se, da le iz kvalitete našega skupnega življenja in zvestobe Jezusu Kristusu prihaja veselo in predano služenje ljudem.

Naše poslanstvo je torej najprej pričevanje posvečenega življenja v nadškofiji Maribor, kjer ni veliko redovnih skupnosti. Močno smo vpete v pastoralna prizadevanja nadškofije za duhovno prenovo in ustvarjanje živih občestev po župnijah. Tako smo aktivne pri animaciji poklicne pastorale v nadškofiji Maribor v okviru Centra za duhovne poklice in pri liturgični animaciji na župnijah. To pomeni vodenje duhovnih vaj, kateheza na župniji, izvedba predavanj in pričevanj po župnijah ali v različnih skupinah ter formacija delivcev obhajila ostarelim in bolnim v družinah. V veliko veselja nam je rast ženskih skupin, ki jih vodimo v sodelovanju z laičnimi voditeljicami. Srečujemo se z mladimi in sicer pri vzgojnem delu v Dijaškem domu Antona Martina Slomška ter v Katoliškem študentskem centru Sinaj. Na razpolago smo za osebno duhovno spremljanje ali pogovor v stiski ter obiske starejših v domu za ostarele.

img_9120-1

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn