Vabilo na romanje v Sveto deželo 2019

Dragi katehisti KDP,

prav prijazno povabljeni, skupaj z vašimi bližnjimi ali prijatelji na duhovno romanje po Sveti deželi.

 

Romanje (8 – 9 dnevno) bo v času med 21. februarjem in 4. marcem 2019. Točen datum, ki je odvisen od letalskega prevoznika, bomo sporočili po prejemu vaših prijav.

Prijave so do 31. 8. 2018 oz. do zapolnitve mest, katerih število je omejeno. Prijave na naslov: darjana.toman@rkc.si.

Cena romanja bo cca 1.150 € in vključuje letalski prevoz, avtobusni prevoz do letališča in po Sveti deželi, polpenzionske namestitve v Galileji, Betlehemu in Jeruzalemu, vstopnine, zdravstveno zavarovanje z asistenco, organizacijo in duhovno vodstvo. V ceno niso vključene napitnine (50 USD) in rizik odpovedi, ki je seveda prostovoljen in ceno določi agencija.

Na romanju se bomo v Božjo besedo poglabljali tam, kjer je bila izrečena; vstopali bomo v skrivnost učlovečenja v Nazaretu; navzoči bomo pri srečanju Marije in Elizabete; kot pastirji in modri bomo počastili Novorojenega v Betlehemu. Prepustili se bomo Svetemu Duhu, da bomo kot Simeon v Detetu prepoznali Luč v razsvetljenje vseh ljudstev; spremljali bomo Jezusa h krstu ob Jordanu. Poslušali bomo njegove besede v Galileji, ob Genezareškem jezeru in na poti. Z njim bomo slovesno vstopili v Jeruzalem, šli z njim v tempelj, v dvorano zadnje večerje, na Oljsko goro, ga spremljali na križevem poti, vztrajali ob njem na Kalvariji, doživeli veselje vstajenja ob praznem grobu in življenje v obilju na binkošti.

Romanje bo vodila s. Darjana Toman, ki ima izkušnjo tako vodenja po Sveti deželi kot vodenja duhovnih vaj. Z nami bo tudi duhovnik, da bomo vsak dan obhajali sv. mašo in imeli možnost za prejem še kakšnega drugega zakramenta.

Iskreno dobrodošli!

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.