Za peko peciva so (končno) dobili priložnost tudi otroci iz jasli. Kuharsko ekipo sta sestavljala dva otroka iz rdeče in dva iz oranžne sobe. Pripravljali smo zdrobove kolačke z gozdnimi sadeži. Kakšen del recepta smo malo poenostavili, da so lahko otroci čim več naredili sami. Čeprav nismo ločili rumenjakov in beljakov ter jih stepli v sneg, so bili kolački zelo okusni.
Veselje med peko je bilo tako veliko, da je že med pripravo eden izmed otrok začel plesati in prepevati: »Mi pečemo pecivo, super se imamo!«
Sestavine
1 liter mleka
½ žličke soli
250 g pšeničnega zdroba
100 g sladkorja
1 vrečka vanilijevega sladkorja
1 vrečka praška za vanilijev puding
ščepec cimeta
5 jajc
Priprava
- Mleku dodamo ½ žličke soli in ga zavremo. Zakuhamo zdrob in ga med kuhanjem ves čas mešam. Ko je kuhan ga pustimo, da se ohladi.
- V ohlajen zdrob dodamo sladkor, vanilijev sladkor, prašek za vanilijev puding ter rumenjake in z ročnim mešalnikom dobro premešamo.
- Iz beljakov stepemo sneg in ga vmešamo v zdrob.
- Maso vlijemo v pekač za mafine (obložen s papirnatimi košaricami oz. dobro namazan z maslom) in po vrhu potresemo s sadjem.
- Pečemo v pečici na 180°C, 20-30 minut.
s. Diana Novak