Kulturni center Schellenburg

Kulturni center Schellenburg

Zapolniti želimo primanjkljaj kulturno-umetniških in sakralnih vsebin v Ljubljani in širše, ohranjati in poustvarjati slovensko kulturno dediščino in jezik ter omogočiti spoznavanje mednarodnih kultur, prebujati ustvarjalnosti na različnih nivojih in oživljati kulturno življenje v mestnem jedru.

 

KULTURNO DRUŠTVO SCHELLENBURG
Ulica Josipine Turnograjske 8,
1000 Ljubljana

Matična številka: 4034945
Davčna številka: 84901845
TRR: SI56-0201-0025-9551-596 (NLB)

Telefon: 059 090 095, e-naslov: kdschellenburg@gmail.com
 
 

Kulturno društvo Schellenburg je bilo ustanovljeno v prvi polovici leta 2011.

V društvu delujemo ljudje, ki nas zanima in povezuje skupni interes organiziranja in izvajanja kulturnih in izobraževalnih dogodkov ter prireditev. Ime smo dobili po Jakobu pl. Schellenburgu, ki je bil  bogat ljubljanski trgovec, ki se je konec 17. in v začetku 18. stoletja izkazal kot izjemen dobrotnik kranjske dežele in velik podpornik verskih ustanov. Poleg nekaterih moških redov in posameznih župnij, ki jim je omogočil večje investicije, je znatno podprl tudi gradnjo uršulinskega samostana in cerkve, kjer je danes sedež našega kulturnega društva.

Glavni namen našega društva je s kakovostnim, raznovrstnim in kreativnim programom zapolniti primanjkljaj kulturno-umetniških in sakralnih vsebin v našem glavnem mestu pa tudi širše ter vzpodbujati ohranjanje in poustvarjanje slovenske in svetovne  kulturne dediščine. Poleg ponudbe prej omenjenih vsebin, pa želimo usmeriti energijo tudi v vzgojno – izobraževalne dejavnosti otrok, mladih in odraslih, preko organiziranja različni delavnic, strokovnih seminarjev in permanentnih izobraževanj, predvsem na področju glasbe.