Novice 12, 3. december 2016

have-courage-to-doGlej, delam vse novo (Raz 21,5). Lepa vzpodbuda apostola Janeza iz Razodetja na štartu v novo leto. Vsaka si je nabrala dovolj energije in moči, da se bo lahko v veselju in odprtosti vrnila spet nazaj. Skupaj bomo pa šle skozi vse izzive, ki vsako čaka. Naj bo blagoslovljeno leto.

PO PRAZNIKIH
Upam, da ste lepo praznovali, se spočili in nabrali moči za naprej. Blagoslovljen vstop v leto 2016, da bi iskale in našle stvari, ki nas povezujejo in združujejo ter, da bi si upali narediti korak k spremembi.

PONEDELJKOVA MOLITEV
Se nadaljuje. Nekatere še niste razumele sistema. Vsaka je v eni skupini in v paru ali trojici. Skupina ima približno 1x mesečno molitev in takrat se je udeležite vse v skupini in sodelujete. Pripravi par (trojica), ki je na vrsti. Razpored imate na netu, na ŠDU strani, kjer je narejen razpored do 7. 3. in pripomoček, kako pripraviti molitev. Številka pri skupini pomeni, kateri par pripravi molitev, vsebina v oklepaju pomeni, kaj pomembnega se dogaja v tistem tednu in lahko ti pomaga pri vsebinski pripravi. Literaturo za molitev najdeš v knjižnici ali lahko vprašaš katero od sester. Smo na razpolago. Par ki pripravi molitev, prinese pripravljeno molitev v pregled v četrtek ob 20.00 pred molitvijo. Tokrat pridite ob 18.45, ker gremo potem na Šmarno goro. Če ne moreš v tem času, se dogovori za drugi čas, a še pred vikendom. Koordinatorice skupin (Tadeja, Anja C. in Karin, Polona, Barbara) skupin 10 dni pred molitvijo spomnijo par, da pripravi molitev. Naj nam bo molitev v pomoč, da spletemo bolj osebni, pristni in prijateljski odnos z Jezusom.

TRETJI SVETI VEČER
V torek, 5. januarja je tretji sveti večer. Po običaju se na ta dan blagoslavlja hišo in na podboje napiše letnico. Včasih pridejo tudi koledniki. Tudi letos imamo možnost se pridružiti sestram in skupaj z njimi blagoslavljati celo hišo. Tokrat boste imele možnost pokukati tudi v klavzuro, kjer ponavadi ne smete vstopiti. Razdeljene bomo v tri skupine. Blagoslov bo od 18.00 do 19.00. Pridemo tudi v vaše sobe. Res si zelo dobrodošla. Prideš lahko ob 17.55 v apartmaje ali na hodnik v drugem nadstropju (pred obednico) – velja za mansardo.

ŽIVI NA POLNO
S predavanji nadaljujemo. Zavihali bomo rokave že kar na začetku. Da bo leto oblikovano nosilo ton predavanja, ki nosi naslov: ŽIVLJENJSKE ODLOČITVE IN ISKANJE POKLICANOSTI. Ste v takem življenjskem obdobju, kjer je to vaše temeljno poslanstvo. Dobrodošle na predavanje, ki ga tudi tokrat za vas pripravlja Anja Kastelic. Sreda ob 20.30. Povabi še koga.

ŠPORTNI IZZIV – ŠMARNA GORA
Hema nas izziva z odlično ponudbo. Gremo na Šmarno goro. In upam, da bo še sneg, in tako bo poslastica še večja. Potrebuješ svetilko (kakšno se da še najti v hiši), toplo opremo, pijačo. Ne zamudi enkratne priložnosti v četrtek ob 19.30. Prijavi se do četrtka popoldne na FB dogodek, da bomo vedele, koliko avtomobilov potrebujemo.

NE POZABI NA
V tem mesecu nas čaka skupno srečanje in sicer v ponedeljek, 18. januarja. Sv. maša ob začetku leta in za blagoslov v izpitnem obdobju. Ko se bomo lahko zahvalili, izročili in slavili. Čas za nas.

SANITARNI PREGLED IN GENERALNO ČIŠČENJE
Sanitarni pregled meseca januarja bo 21. januarja, generalno čiščenje pa bo takoj po izpitnem obdobju in sicer v tednu od 22. do 26. februarja. Takrat bo tudi hišnik Andrej v skoraj vsa dna postelj zvrtal luknje za prezračevanje jogijev. Kljub vsemu vas prosim, da jogi ob preoblačenju obrnete, da se uravnava polnilo in hkrati je manjša možnost za nastanek plesni.