Bil sem v ječi in ste prišli k meni

img_2883Preteklo nedeljo, je papež razglasil jubilej zapornikov. Na twitterju pa se je oglasil s sporočilom:

“Nobena celica ni tako izolirana, da je zaprta Gospodu. Njegova ljubezen seže povsod. Molim, da bi vsak odprl srce tej ljubezni.”

Nekaj papeževih misli med homilijo pri sveti maši, ki je bila osrednji dogodek jubileja zapornikov:

“Če torej upa Bog, potem upanje ne more biti odvzeto nikomur, kajti je moč, da gremo naprej; je stezanje proti prihodnosti, da bi spremenili življenje; je spodbuda za jutrišnji dan, da bi ljubezen, s katero smo ljubljeni navkljub vsemu, lahko postala nova pot …”

“Kadar ostanemo zaprti v lastnih predsodkih, ali smo sužnji malikov lažne blaginje, kadar se gibljemo znotraj ideoloških shem ali absolutiziramo tržne zakone, ki potlačijo osebe, v resnici ne naredimo drugega, kakor da smo med tesnimi stenami celice individualizma in samozadostnosti, brez resnice, ki rojeva svobodo.”

dsci0956

Ne smemo pasti v skušnjavo, da nam ne more biti odpuščeno. Katerokoli stvar, majhno ali veliko, ki nam jo očita srce, moramo izročiti Njegovemu usmiljenju: »Bog je večji od našega srca« (1 Jn 3,20).”

delilnik

 

V tednu zaporov od 13. do 19. novembra se bomo v molitvi še posebej spominjali vseh, ki jih kakorkoli zaznamujejo zapori.

Molitev tedna zaporov:

Gospod, Ti ponujaš svobodo vsem ljudem. Molimo za vse ljudi v zaporih. Razlomi vse obstoječe vezi strahu in osamljenosti. S svojo ljubeznijo podpiraj zaprte, njihove družine in prijatelje, zaposlene v zaporih in vse, ki zanje skrbijo. Ozdravljaj vse, ki so jih ranila dejanja drugih, še posebej žrtve kaznivih dejanj. Pomagaj nam, da si bomo odpuščali, ravnali pravično, ljubili usmiljenje in v ponižnosti hodili skupaj s Kristusom v Njegovi moči in z njegovim Duhom, danes in vsak dan. Amen.

 

Plakat tedna zaporov 2016 si lahko ogledate (shranite ali natisnete) tukaj, molitve za vse dni tedna zaporov pa najdete na povezavi.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.