Daj mi poslušno srce: POSLUŠATI

Papež Frančišek je pred svetovnim dnevom molitve za duhovne poklice, ki bo 22. aprila 2018, napisal Poslanico. Naj se nas njegove misli dotaknejo in spodbudijo.

 

POSLUŠATI

Bog prihaja tiho in diskretno, ne da bi nam jemal našo svobodo. Tako se lahko zgodi, da njegov glas zadušijo mnoge skrbi in opravki, ki zaposlujejo naše misli in naše srce.

Posebnega in osebnega klica, ki si ga je Bog zamislil za nas, nikoli ne bomo odkrili, če bomo ostali zaprti sami vase, v svoje navade in vztrajali v drži malodušnega človeka, ki svoje življenje zapravlja v ozkosrčnem iskanju lastnega jaza. Tako bomo izgubili priložnost, da bi sanjali o velikih stvareh ter postali protagonisti te edinstvene in izvirne zgodovine, ki jo Bog želi pisati z nami.

Tudi Jezus je bil poklican in poslan; zaradi tega je potreboval, da se zbere v tišini. Poslušal in bral je Besedo v sinagogi ter z lučjo in močjo Svetega Duha razodel njen polni pomen, sklicujoč se na svojo lastno osebo ter na zgodovino izraelskega ljudstva.

 

Majhno povabilo za danes: preberi Božjo besedo in ji prisluhni. Naj te Gospod razsvetli, da boš razumel-a njihov pomen danes zate.

Gospod je rekel Abramu: »Pojdi iz svoje dežele, iz svoje rodbine in iz hiše svojega očeta v deželo, ki ti jo bom pokazal. Iz tebe bom naredil velik narod, blagoslovil te bom in naredil tvoje ime veliko, da bo v blagoslov  (1Mz 12, 1-2).

 

1 odgovor na “Daj mi poslušno srce: POSLUŠATI

  1. Drage sestre,
    hvala za vse te misli, hvala za spodbude, hvala za povabilo k molitvi.
    Že dolgo delam na zaupnem telefonu za ljudi v stiski kot prostovoljka in še vedno se učim POSLUŠATI in predvsem SLIŠATI, tudi tisto, kar ni bilo povedano z besedami.
    Imam zelo rada tišino in pogovor z Njim v tišini. Tišina mi zelo govori.
    Lep pozdrav, lep dan in Božji dotik vsak dan vam želim. Ester

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.