December v zeleni sobi

December je bil v zeleni sobi zelo pester. Poleg praznovanja rojstnih in godovnih dni ter obiska Miklavža, smo za stojnico dobrodelnosti izdelovali voščilnice in okraske za smrečico. V sobi smo imeli na voljo odlomke iz Svetega Pisma, ki smo jih brali v atriju. Vsak teden smo na adventnem venčku prižgali več svečk, na sv. Barbaro utrgali vejico ter na sv. Lucijo posadili božično žito v posebnega ježka.

Uspeli smo si tudi (od zunaj) ogledati Arheološki park zgodnjekrščanskega središča (med razlago o ohranjenih kamnih, je eden izmed otrok vprašujoče vzkliknil: »A ti kamni so ugrabljeni?«) ter razvajati naša stopala in možgane s hojo po največji čutni črti.

Rumenček – skavt- nam je pripravil prijetno presenečenje in nam prinesel Betlehemsko lučko miru.

V sobi smo postavili jaslice in posebno smrečico nad njimi. Pri jaslicah so se otroci zelo radi ustavljali in premikali ovčke.

22.12.2017 pa smo otroci in vzgojiteljice iz vrtca imeli še skupni “sveti večer”.  Vsi otroci so se zbrali in ob pesmih poromali z Marijo in Jožefom skozi prostore vrtca do Jezusa, ki je bil položen v jasli. Prostore smo skrbno odeli v dim kadila ter jih blagoslovili z blagoslovljeno vodo. Prav tako je vsak otrok prejel blagoslov od vzgojiteljice. Temu je sledilo (tako kot doma :)) slavnostno kosilo ob slavnostno pripravljenih mizah.

Pripravil tim zelene sobe.