Novice 14, 17. januar 2016

Vsi potrebujemo blagoslova. Blagoslov pomeni dobro govoriti o kom. Bog je tisti, ki nam govori v ljubeznivem tonu, tonu ljubezni, ki se kaže na različne načine. Odvisno je, kaj potrebujemo. Najstnik potrebuje včasih konkretno besedo, a izvira iz ljubezni. Kaj pa potrebujete ve? Sedaj čutim, da je za vas blagoslov spoštovanja, bodrenja, vlivanja zaupanja, da zmorete v časih pritiskov, ko vas je strah, ali boste uspele, zmogle na izpitih. zato pa začnemo sv. mašo, kjer se bo na vas izlil blagoslov Boga Očeta. In v tem duhu živite svoje življenje.

MAŠA BLAGOSLOVA

To je res privilegij, da imamo sv. mašo po vaših namenih, za blagoslov vašega dela, študija in za vso leto, ki je pred nami. Zahvalimo se za ta dar. Dobimo se v ponedeljek ob 20.05 v kapeli, kjer bomo zvadili pesmi, temu sledi sv. maša. Z nami bo jezuit, p. David. Pridi in izroči sebe in vse, ki jih imaš rada. Po ljudskem pregovoru »Kjer je maša, naj bo še kaša!«, bomo tudi me sledile in se malo družile v apartmajskem ambientu. Vzemi si čas.

DEVETDNEVNICA K SV. ANGELI

Saj veš, da 27. januarja praznujemo sv. Angelo, ustanoviteljico uršulink? Pred vsemi velikimi prazniki imamo osem ali devetdnevnico kot pripravo na slovesnost. Letos spletamo verigo molitve z vsemi, ki so nam blizu, zato bo molila cela garda. Pridruži se s svojimi nameni in prosi sv. Angelo, saj je odlična priprošnjica pri Bogu. Začnemo v ponedeljek 18. januarja, 27. januarja pa ste vabljene na slovesno sv. mašo v naši cerkvi ob 18.00.

V TRETJE GRE RADO ALI ŽIVI NA POLNO

Uf, sedaj pa ni časa, ampak eno uro za odlično predavanje bi se pa že našlo, a ne? Torej, ob dobri organizaciji časa se lahko srečamo v sredo ob 20.30 v razredu 1. ŽIVLJENJSKE ODLOČITVE te bodo popeljale v tvoj svet, v katerega zelo konkretno vstopaš. Morda ti odpre še kakšno vprašanje in odgovori na cel kup odprtih. Vse z Anjo Kastelic.

SANITARNI PREGLED

V četrtek popoldne pa bo spet čistilna akcija, ker bo zvečer sledil sanitarni pregled. Pridemo od 19.30 dalje. Prosim, da takrat vse počistite in ne puščate za kateri drugi dan.

MED IZPITNIM OBDOBJEM

PONEDELJKOVA MOLITEV

Ponedeljkova molitev bo tudi med izpitnim obdobjem. Pripravile jo bomo sestre. Sedaj še posebno potrebujete našo molitev. Dobrodošle!

ZUMBA ali TELOVADBA OB TORKIH

V izpitnem obdobju ti bo morda ustrezalo malce aktivnega odmora, zato bomo poskrbeli za to tudi v tem obdobju. Vodila bo Barbara.

ODBOJKA JA ali NE?

Odbojka pa nima izpitnega obdobja, zato bo vsak četrtek. Če si boste zaželele, bo akcija zagotovljena, prevoz pa tudi.

27. JANUAR – 27-ka – sv. ANGELA

Tokratni Angelin zajtrk bo nekaj posebnega. Na sam praznik sv. Angele. Zato bo posebna priložnost za praznovanje. Pripravile ga bodo sestre v pričakovanju, da se vas bo čim več udeležilo. Pusti se postreči in presenetiti. Takrat bomo praznovale z vsemi, ki praznujejo rojstni dan v januarju.

ČISTOČA IN RED

Tudi v izpitnem obdobju vzdržujte čistočo in red. Če je katera dežurna in je v tistem času ne bo, naj si najde zamenjavo. Stvari naj normalno gredo naprej.

V MESECU FEBRUARJU PRAZNUJEJO ROJSTNI DAN:

19. 2. – MANCA ŠKVARČ

21. 2. – TADEJA LOGAR

27. 2. EVA BRUS

ZAUPAJTE, MOLIMO ZA VAS. BLAGOSLOVA V IZPITNEM OBDOBJU.