Novice 14, 22. januar 2017

Prejšnji teden smo začeli teden edinosti, nato devetdnevnico k sv. Angeli. Obe priložnosti se stekata v eno: edinost nas vabi k izpolnjevanju Božje volje. In vaša primarna dolžnost v tem času je študij, se zakopati v knjige, zapiske in prositi Sv. Duha za voljo, moč in svežine duha. In 17 sester moli še bolj intenzivneje za vas. Pogumno. Naj bo zares Sv. Duh z vami in priprošnja sv. Angele. Imate dobro zaledje, kar naslonite se na njih.

MAŠA DAR DRUG DRUGEMU

Hvala vsem za lepo sv. mašo. Sem doživela pregovor: »Ko daš, dobiš in to še več.« Ja, Gospod pomnoži in blagoslovi. Molimo druga za drugo.

IZPITNO OBDOBJE ALI KAKO SI DOBRO ORGANIZIRATI ČAS

Pa se začenja. Za ene prvič, drugi ste že navajeni. Življenje dobi drugačen ritem. Učenje, pa učenje, pa kakšen vdih kisika zunaj, pa obrok, pa učenje, učenje, učenje, … A veš, da gre bolje, če narediš med učenjem kratke pavze, greš na zrak na sprehod, narediš še kakšno vajo za telo, si skupaj skuhate kosilo in malce poklepetate, … In tako temu času vzameš težo, stres se zmanjša … In izpiti, kolokviji bodo dobili pozitiven izraz. Kar pogumno!

ČE TE DLJE ČASA NE BO …

poskrbi, da boš zmanjšala gretje, a ne do konca, še posebno ne v apartmajih, ker je potem težje segreti, smeti gredo v smeti, iz hladilnika vzameš vse pokvarljive stvari, pospraviš svoje čevlje v omaro. Prostor pustiš za seboj zmeraj očiščen.

SMETI, SMETI, SMETI, …

Še zmeraj opažam, da pustite smeti v mansardi že dan pred oddajo, kar se ne sme več dogajati. Ali lahko pomislite, da bi prišli k vam domov obiski in bi prišli direktno na smeti? Verjetno se ne bi prijetno počutili, ker je to ogledalo vas samih. Enako je tukaj. To je vaš skupni dom in vaše skupno ogledalo. In še inšpekcija, ki pride, kadar se ji zazdi,  … Skratka, od drugega tedna naprej se smeti v mansardi ne zbira več pri omari z orodjem na hodniku, ampak se zbira v veliki vreči za smeti na balkonu kuhinje. Mislim, da bo tako bolj diskretno. V apartmajih pa kar nosite, takrat ko se dogovorite.

IMAM ČAS ZATE

Če boš imela dovolj učenja in bi si želela kakšen pogovor, klepet, oglodati kakšno kost bo še zmeraj ob ponedeljkih tebi na voljo s. Milena. Torej, vsak ponedeljek od 20.30 do 21.30. Zate moli in te čaka v kapeli.

PONEDELJKOVA MOLITEV

V izpitnem obdobju še bolj potrebujete mir, notranje ravnovesje. Zato ti bo kakšen odmik v kapelo lahko prinesel prav slednje. Sestre pa bomo v tem času pripravile molitve, tako da si povabljena, da se v tem času lahko tudi pridružiš. Čas za Boga, je čas tudi zase. 20. februarja, ko se začne 2. semester pa molitev pripravi 2. par 2. skupine. Za pripravo se pravočasno dogovorite s s. Mileno.

INSTRUMENTALISTI IN PEVCI

V izpitnem času naj bo glasbena soba namenjena le za učenje, klavir lahko vadite zagotovo vsak dan v razredu 1 od 16.30 dalje in med vikendom, v razredu 2 pa flavto, petje, včasih je zvečer zasedeno ali tudi med vikendom. Prostor se bomo potrudili najti, kar vprašajte me, če boste potrebovale.

ZVEZDA, KI ŽARI – SV. ANGELA

Ko je sv. Angela umrla 27. januarja 1540, je na nebu žarela zvezda tri dni in tri noči. Njena zvezda pa žari še danes. Nas spodbuja k življenju v našem dostojanstvu, da smo ljubljeni in naj ljubimo, da naj živimo v edinosti in naj vsaka najde svoje mesto, svoje poslanstvo. Naj vzpodbuja in nagovarja vsako. Praznujmo skupaj. V petek, 27. januarja bo slovesna sv. maša ob 18.00 v naši cerkvi in potem še druženje ob prigrizku. Katera bo v Ljubljani, bomo sestre res vesele in počaščene, da naš največji praznik delite z nami.

ČIŠČENJE SKUPNIH PROSTOROV

S 1. marcem se začne novo obdobje, zato se lahko do 24. 2. prijaviš za čiščenje skupnih prostorov. Več o tem lahko najdeš v brošuri na strani 31.

MESECA FEBRUARJA PRAZNUJEJO ROJSTNI DAN: 

  • 04 – MELITA TOMAŽIČ
  • 21 – TADEJA LOGAR
  • 27 – EVA BRUS