Novice 16, 28. februar 2016

Današnja božja beseda nas vabi k spreobrnitvi in hkrati, kako je Gospod usmiljen. In se res lahko veselimo, kako velikega Gospoda imamo, da nam daje vedno znova nove priložnosti. Tudi v domu so vedno znova priložnosti za osebno rast. To je res prostor, kjer lahko nekaj naredite zase. Izkoristi te priložnosti. Začni že ta teden. Imaš kar nekaj priložnosti.

ŠTUDENTSKI ODBOR

Sestanek bo v ponedeljek ob 19.30.

ANGELIN ZAJTRK

Sv. Angela nas zopet vabi k skupnemu druženju, edinosti. A ni lepo, da lahko zajtrkuješ v prijetni družbi in klepetu? Izkoristi to priložnost, da lahko ob domači hrani (klobasa, marmelada in kompot, kruh) in ob jutranji kavici začneš dan. Saj veš, po jutru se dan pozna. Če pa te od zgoraj naštete hrane ne interesira, si prinesi s seboj. Dobimo se v torek, 1. marca ob 7.15 v mansardi (ura je primerna za vse). Spominjamo se vseh, ki ste februarja praznovale rojstni dan. Te še posebej povabljene.

ŽIVI NA POLNO – KO TI STRAH IN SKRBI SPODREŽEJO TLA

Tokrat ne bo predavanje, ampak delavnica, da bi se lahko srečale s svojim strahom, nemirom in dovolile, da vas ne preplavi v taki moči, da vas paralizira. Spretno bo meandrirala med našimi čustvi Katarina Kompan Erzar, mama, psihoterapevtka, predavateljica, supervizorka, … v sredo, 2. marca ob 20.30 v razredu 1. Saj prideš, a ne?

PO GENERALNEM ČIŠČENJU

Počasi se zaključuje generalno čiščenje. Drugi teden še zadnja vrtanja in pregledi. Vsem, katerim sem rekla, naj še kaj popravijo, pridem v tem tednu pogledat. Lahko rečem, da ste se potrudile, da pa lahko skupaj opazimo še kaj. In ste ugotovile, da stanovanje vsake toliko časa res potrebuje remont. Prosim, da še naprej primerno vzdržujete. Opazila sem, da nekateri nimate primernih čistil. Dom ne nudi čistil. To si morate priskrbeti same, kot ste že videle. Kaj je dobro imeti: če boste redno čistile, potem bo dovolj razredčen alkoholni kis (ali za vlaganje) v razpršilu, drugače boste morale uporabiti kakšne močnejše zadeve; WC račka, nekaj proti kamnu in kakšno univerzalno čistilo (lahko pa imate vse v enem). Profesionalno čistilo za kamen imamo tudi pri nas (1 liter 4,45 €). Kopalnice so skoraj vse neprezračene, zato zaradi vlage začnejo plesneti ali pa odpada belež. Prosim, da je kopalnica, ko se ne rabi vedno odprta, in ventilator večkrat prižgan. Če boste kamen vzdrževale sproti, potem ne bo potrebno na generalnem čiščenju prevelikega truda. Enako je s fugami v kopalnici ali na tleh.

INDIVIDUALIZEM ALI KAR MI PAŠE

Se prepoznaš v tem? Verjetno se vsaka prepozna saj v kakšni niansi. In še današnji svet nas zelo vabi v to smer. Se lahko opreš temu? Nasvet: ko pomisliš, kaj bi bilo zame najbolje, kaj bi jaz, pomisli, kaj bi bilo za nas najbolje, kaj bi drugi(m) ustrezalo. To je spodbuda, da razširiš svoj horizont iz jaz na mi. Življenje je tako lepše. Naredimo tudi v domu takšen prostor. In postanimo sprememba, ki jo želimo videti v svetu. Naj bo to vzpodbuda za vse tiste, za katere vam je dom prijetno zatočišče, ni pa angažiranja za skupno dobro. V tem semestru je še kar nekaj priložnosti. Izkoristi jih, saj se vse šteje na koncu pri podaljševanju bivanja.

TELO NE POZNA MEJA, PREPREKE SO V GLAVI

O tem, o volji, motivaciji, o … in o svoji življenjski poti bo spregovoril gost DARKO ĐURIĆ. Paraolimipijec, že končal študij. Nič ga ne ustavi pri dosegu svojih ciljev. Mislim, da nam bo imel kaj povedati in dati. Četrtek, 10. marec ob 20.00. Obvezno srečanje.

POSTNA VAJA V TEM TEDNU

Telesno delo usmiljenja: popotnike sprejemati; duhovna dela usmiljenja: kricico voljno trpeti. Najdi konkretne izzive v tvojem delu.

KNJIGA MESECA

Alenka Rebula: Vera vase. Ustvarjalno potovanje skozi osebno življenje, ne da bi se pustili tlačiti, ampak se povezali s svojimi občutki, z rahločutnim telesom, s svojim umom. Knjiga je že v uporabi, zato ker je res kvalitetna. Sta dva dela.