Novice 25, 15. maj 2016

Binkošti. Prihod Svetega Duha. “Pridi, Sveti Duh. Brez tebe ni življenja, ki bi bilo vredno. Pridi, Sveti Duh, in zalij, kar je suho, pridi in utrdi, kar je slabotno, pridi in pozdravi, kar je bolno. Spremeni me, prenovi me, poživi me s svojim globokim in rodovitnim delovanjem.” Naj bo po tebi moj trud za uspeh pri učenju blagoslovljen. Pridi, Sveti Duh.

POGOVORI

Do petka se je vpisalo 37 študentk, druge sem sama zapisala. Pričakujem, da pridete v tistem času ali pa si poiščete zamenjavo. Seznam za pogovore visi na oglasni deski v vsakem delu.

PROŠNJA ZA PODALJŠANJE BIVANJA

Rok oddaje prošnje je 31. maj. Če bo katera zamudila ta rok, bo njena prošnja obravnavana skupaj s prošnjami z novimi študentkami v začetku julija.

GENERALNO ČIŠČENJE

Generalno čiščenje bo pred izpitnim obdobjem, in sicer od 30. maja do 3. junija. Sedaj že veste, kaj vse mora biti počiščeno in kako. V drivu so tudi vsa navodila. Vpišite se do petka, 27. maja. Pregledala bom zvečer tistega dne, ko boste napisali. Želim, da je vsaj ena od tistih zraven. Če te zvečer ni doma, sporoči, kdaj lahko pridem pogledat. Sčistite tako dobro, da ne bo potrebno še enkrat, ker bo lažje vam in meni.

KO ZAPUSTIM DOM

Prosim, da svoj odhod sporočiš vsaj kakšen dan prej, da bom v tistem času res doma ali da se skupaj dogovorimo za nov termin. V sobi lahko pustite stvari samo v predalih pod postelji oz. na določenem mestu v grajskem stolpu (z vsako se bom dogovorila posebej). Če želiš imeti polovično ceno julija in avgusta, potem moraš sobo zapustiti čisto, prav tako kopalnico, omarico za čevlje in svoj del kuhinje (poličko in del v hladilniku). Sobe ne pregledujem ponoči, ker se ne vidi dobro (iz lanskoletnih izkušenj). V primeru, da stvari ne bodo oddane po dogovoru, cena ostane polna. Če si imela kolo v kolesarnici, ga v tem času, če ne plačaš polne cene, odpelji. V primeru, da boš med počitnicami tukaj, lahko kolo pustiš v kolesarnici.

GENERALNO ČIŠČENJE KOLESARNICE

12 študentk ima v »varstvu« svoje kolo na Plečnikovem trgu. Med letom skrbi za urejenost hišnik Andrej, dobro pa bi bilo, da bi enkrat do izpitnega obdobja naredile še same in počistile tudi tam, kjer so kolesa. Seznam vam pošljem in se dogovorite. Priskrbela vam bom potrebne pripomočke.

PLAČILO MED POLETNIMI POČITNICAMI

Bolj za nove, pa tudi za spominjane starim študentkam: če ključ oddaš do 15. julija in so vse stvari počiščene, se lahko vrneš 15. avgusta in plačaš meseca julija in avgusta polovično ceno. V tem času je soba na razpolago tudi drugim ljudem izven doma.

VOLITVE V ŠTUDENTSKI SVET

Do sedaj so bile volitve zmeraj na spoznavnem vikendu, vendar se nismo poznali najbolje. O spremembi smo v študentskem odboru razmišljali že dolgo časa, sedaj pa bo prišlo do realizacije. Za vsak del bo nekaj kandidatinj, prav tako za predstavnico v svetu zavoda. V prvem tednu junija bomo izvedli volitve. Takrat se bo že vedelo, katere študentke bodo ostale in v katerih delih bodo bivale v prihodnjem letu. Volile boste vse študentke, ne glede na to, ali boste drugo leto še tukaj ali ne. S kandidatinjami se bom prej pogovorila.

27-ka: ANGELIN ZAJTRK

Še zadnji zajtrk, ki ga pripravljajo v tem letu študentke. Tokrat v apartmajih. Maja je veliko rojstnih dnevov, zato vse prav lepo povabljene. 27-ka bo v petek, 27. maja ob 7.15. Ko ti zadiši kava in čaka obilica dobrot, ki si jih delimo, potem ni razloga, da ne bi prišla.

KONCERTI

MPP – frančiškani, 25. maja ob 19.00 in po sv. maši

DEŠKI ZBOR SCHELLENBURG – naša cerkev, 25. maja ob 18.30.