Ob prazniku svete Uršule

Praznik svete Uršule je za nas spodbuda. Spodbuda, da pripadamo Kristusu, da se pogumno soočamo z neznano prihodnostjo, da smo zveste do konca, da pripadamo Cerkvi, da se ne bojimo dati življenja,…

Za skupnost na Pržanu pa je bil letos še posebej razlog za zahvaljevanje: s. Sabina je na današnji dan pred 25 leti izpovedala prve zaobljube. Skupaj smo se poveselile tega praznika, obudile spomine in v molitev vključile vse naše sestre doma in po svetu. Posebej smo se spomnile s. Zorica, ki prav tako obhaja 25 let.

Od vseh strani sveta smo bile deležne voščil in zagotovila molitve naših sester. Nagovorilo nas je voščilo vrhovne Matere in delček njene misli podeljujemo z vami:

Ker je Uršula ovita v meglo časa in legende, poznamo le malo dejstev o njenem življenju. Kar pa vemo, je to, da so v davnem času ona in njene tovarišice črpale moč in pogum druga od druge, ko so se soočale z izzivi njihovega življenja in vere. In dalje vemo, da je to navdihovalo Angelo in ji pokazalo smer za življenje njene Družbe.

Ko se soočamo z osebnimi, skupnostnimi in družbenimi danostmi današnjega časa, nam Uršula nudi zgled, kako lahko živimo te boleče razmere – skupaj, tako da podpiramo druga drugo, da nudimo nasvete in kažemo smer, da si podelimo poslanstvo in sestrinsko pomoč in vse to v navzočnosti našega Boga, ki je Življenje.