Tokrat smo pripravljali malico v Rumeni sobi; priprava grisinov je bila čisto preprosta: samo zelo dolge kače je bilo treba oblikovati iz testa, to pa že znamo! 🙂 In ko se je vonj po peki širil po vrtcu, nam je bilo toplo, čeprav je zunaj vztrajal dež in jesenske temperature.
Sestavine za pribl. 40 grisinov:
500 g moke
8 g soli
1 žlica sladkorja
1 vrečka suhega kvasa
280 ml vode
50 ml olja
1-2 žlici ostre moke
Vse sestavine (razen ostre moke) zgnetemo v testo. Testo premažemo z oljem in potresemo z ostro moko. Pustimo 1 uro, da vzhaja. Vzhajano testo previdno stresemo na pomokano desko. Za vsak grisin z nožem odrežemo tanko rezino testa, ki jo nato z rokami samo na rahlo povlečemo narazen. Grisine položimo na pekač (obložen s peki papirjem) in pečemo približno 20 minut na 200°C.
Pred peko lahko grisine premažemo z jajcem in potresemo s sezamom.