Provincialna konferenca v Avstriji: za naš “insieme”

V Salzburgu od 9. do 10. in Celovcu med 12. in 13. avgustom se je odvil prvi in drugi del letošnje provincialne konference Slovenske province.

Dan in pol dolgo konferenco, ki jo je bogatila skrbno pripravljena liturgija, smo preživele v vedrem vzdušju. Dnevni red je bil prilagojen starejšim sestram. V sliki in besedi smo si ogledale, kako smo živele prvo leto v skupni provinci na raznih skupnih srečanjih in ob obrazih iz Slovenije. Del dneva pa je bil posvečen naši ustanoviteljici sv. Angeli. Zadnji dopoldan smo imele podelitev, kaj se nas je dotaknilo in kaj želimo ohranjati in gojiti tudi v prihodnje za naš »insieme«. Podrobneje je bila predstavljena tudi prošnja g. škofa v Celovcu za prostore in zemljo za potrebe škofijske gimnazije. Vse sestre so se aktivno vključile v pogovor in iz njihovih besed se je dala razbrati velika apostolska gorečnost za rast Božjega kraljestva in zaupanje v Božjo previdnost, ki vse čudovito vodi.

Sestram v Salzburgu so se pridružile provincialna predstojnica s. Zorica Blagotinšek in s. Gracija Premrl, v Celovcu pa poleg njiju še s. Marija Meserko. Tretji del provincialne konference, bo pri Svetem Duhu 26. in 27. tega meseca, kjer bomo poglabljale temelje našega redovnega posvečenja.