Rumena soba na lovu na zaklad

Na sončen petek v avgustu je Rumeno sobo pričakalo lepo presenečenje: za rojstni dan Rožleta Joba smo se odpravili na lov za zakladom! Postali smo pravi raziskovalci!

Najprej smo se odpravili proti Ljubljanici. Napenjali smo oči, kje se skriva kakšen zaklad … Našli smo ga: visel je na razstavi ptic, pri tukanu. V kuverti smo dobili zemljevid, ki nam je pokazal pot do druge točke; dobro smo ga preučili in se odpravili. Ob bregu Ljubljanice, ko smo že skoraj obupali, da ga bomo sploh kdaj našli, smo zagledali drugo kuverto s posebno nalogo: vsak otrok si je lahko izdelal svojo ladjico iz papirja. Potrudili smo se po svojih najboljših močeh. 🙂 Račk v vodi nismo mogli prav dolgo občudovati, saj nam je zemljevid povedal, da nas čakata še dve postaji! Lahkih nog smo sledili poti do Špice — v kuverti je bil nov zaklad: uganke! Vse smo rešili! 🙂

Čakala nas je torej še zadnja postaja. Malo utrujenosti se je že prikradlo med nas, vendar je ob vstopu v Botanični vrt izpuhtela: videli smo želve in ribe v ribniku, opazovali rastline, pomahali vlaku, ki je ravno tedaj pripeljal mimo. In končno našli zadnjo postajo: lepo okrašene mize s slastnim sokom ter najslajši zaklad: čokoladne ježke! S polnimi želodčki in čokoladnimi brki smo se zahvalili natakaricam ter se odpravili proti vrtcu, vsak s svojim balonom.

Hvala družini Kovačič za tako posebno praznovanje rojstnega dne!

Rumena soba

Več v FOTOGALERIJI namenjeni staršem otrok AV.