Smo iz šestih držav

Mednarodni noviciat je nastal na pobudo evropskih provincialk in je bil uradno odprt na praznik svete Uršule, 21. oktobra 2012. Omogočal naj bi primerno začetno vzgojo za mlade žene, ki so prepoznale Gospodov klic v redovno življenje. Ker njihovo število ni veliko, prav mednarodni noviciat omogoča, da imajo izkušnjo skupnega življenja, ki je zelo pomembna. Prostori noviciata so v naši generalni hiši v Rimu. Smo tako rekoč v srcu naše ustanove in tudi Cerkve, kar je dragocena izkušnja za mlade sestre.

Noviciat omogoča novinki, da bolje spozna sebe, raste v pristnem in zaupljivem odnosu do Gospoda, bolje spozna uršulinski način življenja in pride do zrele odločitve glede svojega poklica. Noviciat traja dve leti, zadnja dva meseca ima novinka poseben čas priprave na prve zaobljube. Po noviciatu se mlade sestre vrnejo v svoje province.

Trenutno imamo do sedaj največjo skupnost. Poleg s. Anke, voditeljice noviciata, in s. Zdenke iz Slovaške je še sedem novink in ena postulantka. Smo iz šestih držav: Slovaška, Poljska, Hrvaška, Madžarska, Francija in Slovenija. Dve novinki se pripravljata na zaobljube, ki bodo decembra.

Noviciat