Srečanje s sestrami uršulinkami

Septembrski mesečni sestanek vzgojiteljskega zbora Angelinega vrtca se je tokrat končal s prav posebno večerjo. Sestre uršulinke so nas prijazno povabile na srečanje, da obrazom, ki jih dnevno one in mi srečujemo v Angelinem vrtcu (prostorih samostana), dodamo še imena.

Medtem, ko smo se vsi zbrani v samostanski jedilnici še malce zadržano ogledovali, nas je predstojnica, s. Judita, prijazno pozdravila in nam izročila rožo s podpisi sester, v znamenje povezanosti in zaveze skozi celo leto. To simbolno dejanje nas bo spremljalo skozi vse leto, ko bomo opazovali rast rože v naši sejni sobi. Ker pa se, ko prideš nekam v goste, spodobi gostitelju prinesti tudi darilo, je naša ravnateljica, Tina Opeka, v imenu vzgojiteljskega zbora sestram predala košaro sadja (tokrat bolj “netradicionalne” vrste) ter velik, v petih barvah sob pobarvani rožni venec (pobarvale so ga roke najmlajših v našem vrtcu). S. Judita ga je obesila na razpelo v obednici. Upamo, da bodo sestre ob njem večkrat pomislile na vrtec in se nas spomnile v molitvi.

Ko pride skupaj toliko Slovencev, logično sledi tudi petje. Vzgojitelji smo sestram zapeli refren himne našega vrtca, sestre pa nam pesem o sv. Angeli z naslovom Tiho me spremljaš. Naše prazne želodčke je prav prijetno pobožala kulinarična pojedina. Sledilo je še “uradno” spoznavanje. Vsak od nas se je predstavil in povedal kaj o sebi. Ugotovili smo, da nas kar nekaj misli, da je najlepša vas v Sloveniji prav “moja”, domača in da nekateri še vedno stopicamo v 1. razredu oz. v jaslih.

Po obilici smeha med predstavljanjem je s. Judita zbranim sestram ponudila lističe na katerih so bila imena nas, vzgojiteljev. Vsaka sestra je izžrebala en listek in s tem nekoga, za katerega bo molila v tem letu. Kako zanimivo je bilo gledati in poslušati, ko je vsaka sestra posebej razglasila za koga moli. Zame moli s. Jasna, ki je ob večerji sedela ob meni. In prav veliko nas je takih, da smo za molitveno podporo pridobili pomoč naše sosede ob mizi. S. Mira je tako v šali dejala ravnateljici, da če bo šlo vrtcu kaj narobe, bo Tina vedela, da je sestra premalo molila zanjo in bo lahko krivdo zvrnila nanjo.

Po sladkem presenečenju in že pozni uri, se je srečanje končalo s pesmijo in molitvijo. Hvala sestram za organizacijo dogodka ter za Srečanje, ki (še posebej, če je to tudi Srečanje z Njim) v sebi vedno nosi srečo.

Urška Slakan

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.