Srečanje z babicami in dedki otrok Angelinega vrtca

Na sončen petek, 19.5.2017, si okoli 14. ure lahko v Angelin vrtec videl hoditi stare starše otrok našega vrtca. Če si pogledal malo bliže, si zagledal pričakujoče in vesele izraze na obrazih. »Da, videl bom svojega vnuka/vnukinjo«, so ti obrazi tiho šepetali.

In res je bilo tako. V dvorani 1 je lepo število starih staršev (zbralo se jih je namreč kar okoli 100) najprej pozdravila ga. ravnateljica, Tina Opeka. Hudomušno je svoj pozdrav zaključila z besedami: »Vem, da niste prišli gledat mene, ampak svoje vnuke.« Zato se je začela vrteti projekcija s sliko in imenom vsakega otroka.

Od slike smo prešli na realne obraze. Otroci so skupaj z vzgojiteljicami – vsaka skupina posebej – pripravili krajši program za dedke in babice. Na odru se je plesalo, pelo, recitiralo in še kaj. Poleg mahanja otroških ročic v pozdrav starim staršem, si lahko na otroških obrazih opazil zbranost, odgovornost nastopa ter pri nekaterih tudi malenkost treme oziroma sramežljivosti. Medtem, ko so stari starši gledali film, ki prikazuje njihove vnuke pri vsakodnevnem življenju v vrtcu, so se otroci že zbirali na igrišču.

Tako se je po uradnem delu srečanja začel tisti del, ki vsebuje skupno druženje in hrano. Najprej smo se poiskali … da so bili vsi otroci varno v objemih svojih babic in dedkov. Pogostili smo se s pripravljenimi dobrotami (sadna nabodala so bila delo otroških rok) ter krepili medsebojne vezi s pogovorom. Prijetno srečanje smo  končali s himno vrtca ter veselih src odšli domov.