VERSKE ZMOŽNOSTI MED 6. in 12. letom; Opis izkušnje

2014 Verske zmožnosti 6-12Sofia Cavalletti
Uršulinski zavod za vzgojo, izobraževanje, versko dejavnost in kulturo
Ljubljana, 2014
Zbirka: Dobri pastir
248 strani
Cena: 25,00 €

Knjiga ima imprimatur nadškofije Ljubljana.

Priročnik nadaljuje delo Otrokove verske zmožnosti: Opis izkušnje s tri do šest letnimi otroki, ki je v slovenščini izšlo leta 2008 (Uršulinski zavod). Avtorica se v njem osredotoči na izkušnjo dela z otroki, starimi od 6 do12 let.

Izkušnje kažejo, da se otrokova najgloblja potreba po ljubezni poteši v odnosu z Bogom. Otrok ob skrbnem duhovnem spremljanju odraslega v sebi oblikuje podobo, ki jo je vanj vtisnil njegov Upodobitelja.

Knjiga je dragocen priročnik za katehete, starše in vzgojitelje. Pomaga nam, da bolje dojamemo specifičnost odnosa z Bogom, ki je značilna za obdobje poznega otroštva. Hkrati je uporaben vodič pri iskanju poti, kako naj se skupaj z otrokom postavimo pred skrivnost Boga.

Knjigo je mogoče naročiti oz. kupiti na več načinov:

  • v uršulinskem samostanu Ljubljana: Ul. J. Turnograjske 8, 1000 Ljubljana
  • po elektronski pošti: darjana.toman@rkc.si
  • ursulinski.zavod@rkc.si
  • akadem@rkc.si
  • katehisti.kdp@gmail.com

Knjiga je naprodaj tudi v Knjigarni Konzorcij v Ljubljani, v Škofijski knjigarni v Ljubljani in v Slomškovi knjigarni v Mariboru. Knjigo Vam lahko pošljemo tudi po povzetju.

Z izdajanjem knjig želimo prispevati k prepoznavnosti naše ustanoviteljice Angele Merici, k razvoju Kateheze Dobrega Pastirja in k razvoju pedagogike montessori v Sloveniji.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja