Z Marijo od Učlovečenja: Izbrati dobro

 

Če ste spregledali uvod: HODIMO SKUPAJ S SV. MARIJO OD UČLOVEČENJA

 

3. IZBRATI DOBRO

Cloude Martin, svilarski mojster, je bil po besedah Marije plemenitega značaja in ga je ljubila, saj je imel lastnosti, ki si jih lahko le želiš od moža. Kljub temu njun zakon ni bil brez preizkušenj. Kot poročena žena je imela več svobode kot hči v očetovi hiši. Vodila je gospodinjstvo in pozorno skrbela za delavce v delavnici in njihove družine, ki so jo vzljubili in spoštovali.

Za veselje in sprostitev je rada brala. Pritegnili so jo romani, lahkotno branje, ki je bilo precej razširjeno. Sprevidela pa je, da je to le zapravljanje časa. Na začudenje okolice se je vsak dan udeleževala svete maše, ostajala doma in brala duhovne knjige, psalmi so postali del njene vsakdanje molitve. Okušala je skrivnost Božje besede.

 

Ni vseeno s čim polnimo naše srce. Če stvari niso same po sebi slabe ali škodljive, še ne pomeni, da so dobre in nas hranijo. Velikokrat se ne zavedamo koliko informacij, besed in podob nas bombardira vsak dan.

 

  Bodi v tem tednu pozoren-a s čim hraniš svoje srce. Ali si znam zavestno izbrati »dobro hrano«? Sem pripravljen-a opustiti, ker mi ni v rast in korist?

 

Dobri Gospod, ti nam vselej daješ dobre darove, sam-a pa tolikokrat samo sprejemam, brez prave kritike, kaj je zame res dobro in kaj me vodi v plehkost. Odpri mi oči, da prepoznavam kaj je dobro ter poguma in stanovitnosti, da temu sledim. Amen.

Sveta Marija od Učlovečenja –prosi zame, da slabo opustim in se oklenem dobrega.