Z Marijo od Učlovečenja: SREDI VSEGA

 

Če ste spregledali uvod: HODIMO SKUPAJ S SV. MARIJO OD UČLOVEČENJA

 

5. SREDI VSEGA

Bližnji so mlado vdovo Martin nagovarjali naj se ponovno poroči, dobila je tudi nekaj dobrih ponudb, a Bog je bil Gospod njenega srca in življenja. Kratek čas je preživela v očetovi hiši, molila in se preživljala z delom svojih rok. Nato se je preselila k sestrini družini, da bi jim bila v pomoč. Svak, Paul Buisson je imel veliko prevozniško podjetje. Sprva je delala v kuhinji, skrbela za delavce in opravljala najnižja dela. Svak je odkril njene darove in ji vse bolj zaupal, tako da je sčasoma vodila njegove številne posle. Pozno v noč je bila pri reki kjer so nakladi ali  razkladali tovor, pogajala se je, pisala pisma, oskrbovala ranjene delavce, tudi oskrba petdesetih do šestdesetih konj je bila na njej. Delavci, ki so bili velikokrat grobi, neotesani ali pijani so ji vse bolj zaupali, jo poslušali, se zatekali k njej po pomoč. Kljub tako polnemu delavniku, je veliko molila, vsak dan hodila k maši, živela v odrekanju, se postila in se nežno posvečala vzgoji svojega sina.  Globoko je bila združena z Bogom. Naredila je zasebne  zaobljube, v njej je rastlo hrepenenje po duhovnem zaročništvu.

 

Marija je kljub močnemu hrepenenju po Bogu, zapustila tihoto domače hiše in se podala iz samote v vrvež, v sredo poslovnega sveta, v delo, med ljudi, delavce in obveznosti. Imela je poseben dar, da se je sredi opravil zaupno pogovarjala z Bogom o vsem.

Ni vsakemu dano tako globoko notranje spoznanje Gospodove bližine, kot je bilo dano njej, vsak pa lahko v svojem življenju, sredi dnevnih opravil da prostor Bogu.

 

Poskusi si tako urediti dnevni ritem, da si vsaj nekaj minut na dan rezerviraš za Boga. Lahko je to tihota zgodnjega jutra ali večera, čas, ko se voziš na delovno mesto … Tudi trenutke čakanja v vrsti ali pri semaforju lahko porabiš za zaupni pogovor z Bogom.

 

Bog, naš Oče, ti mi podarjaš  svoj dar časa. Pomagaj mi, da ga znam dobro uporabljati in s svojim delom služiti bližnjim. Daj mi tudi modrost, da se znam ustaviti in preživeti čas s Teboj. Amen.

Sveta Marija od Učlovečenja izprosi mi dar, da najdem sredi vsega čas za Boga.