Zimski sladoled in jabolčno pecivo

Otroci iz vijolične sobe pečejo pecivo:
»Kaj bomo pa danes pekli?«
»Zimski sladoled.«
»Uau!«
In smo začeli …

ZIMSKI SLADOLED

Za 4-5 sladoledov potrebujemo:
250 g skute
0,7 dl sladke smetane
1-2 vanilijeva sladkorja
Sadje (Banana in pest borovnic)
4-5 kornetov

Potrebujemo 3 posode:
– V prvo posodo damo banano in borovnice in jih pretlačimo, da nastane sadna kaša.
– V drugo posodo vlijemo sladko smetano in jo stepemo z mešalnikom.
– V tretji posodi pa zmešamo skuto in sladkor.

Potem vzamemo posodo s smetano in vanjo po žicah najprej vmešamo skuto s sladkorjem, nato pa še sadje. S skutino peno napolnimo kornete in se posladkamo z zimskim sladoledom.

 

JABOLČNO PECIVO S SLADKIMI DROBTINAMI

SESTAVINE za 1 velik pekač:
Kvašeno testo
500 g moke
kvas (pol kocke svežega ali 1 vrečka suhega)
250 ml toplega mleka
60 g masla
60g sladkorja
2 jajci
malo soli

Jabolčna sredica
750g jabolk
malo jabolčnega ali limoninega soka

Sladke drobtine
300g moke
100g sladkorja
1 žlička cimeta
150g masla

PRIPRAVA
Kvašeno testo: kvas zdrobimo in pomešamo s sladkorjem, dodamo mleko, stopljeno maslo ter jajca in vse skupaj premešamo. Postopoma dodajamo moko in gnetemo tako dolgo, da se testo loči od posode. Pokrijemo in pustimo vzhajati 45 minut.
Jabolčna sredica: jabolka operemo in narežemo na rezine in jih prelijemo s sokom.
Sladke drobtine: maslo stopimo in prelijemo po mešanici moke, sladkorja in cimeta. Z rokami mešamo tako dolgo, da nastanejo drobtine.

Kvašeno testo razporedimo po pekaču, ki ga namažemo z maslom ali obložimo s peki papirjem. Po testu najprej potresemo jabolka (brez tekočine) nato pa še drobtine. V pečici, segreti na 200°C pečemo 30-45 minut.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja