Adventno srečanje družin iz Cirius-a

 V nedeljo, 2.12.2018, se je naša velika družina zbrala na srečanju v Zavodu sv. Stanislava v Ljubljani. Pripravo na sv. mašo smo začeli s kratko pevsko vajo. Med nami smo lahko prvič pozdravili novega župnika s Homca, gospoda Gašperja Mauko. Z nami je bil tudi g. Gašper Kočan, ki skupaj z g. Martinom Zlobkom domuje v Zavodu sv. Stanislava. Pred mašo so imeli otroci priložnost opraviti sveto spoved. Spovedovali so vsi trije prisotni duhovniki.

Vse družine smo s seboj prinesle adventne venčke, ki jih je g. Martin Zlobko na začetku maše blagoslovil. Prižgali smo prve svečke na venčkih, pa tudi v naših srcih.

Malo po 14 .uri se je začela adventna sveta maša, darovana po namenu za naše družine. Vključena sta bila tudi pokojni župnik s Homca, g.Lojze Hostnik in pa naš prijatelj Luka.

Ob tej priložnosti smo spoznali tudi naše tri letošnje prvoobhajance.

V evangeliju smo slišali stavek »Zato bedite in vsak čas molite.« In ravno to je bistvo adventa-bedite in molite. Na to se je navezala tudi s. Magdalena, ki nas je po evangeliju res presenetila, saj je v roke prijela motiko. S tem nam je dejansko želela pokazati, da si sami pripravimo pot ljubezni do svojih bližnjih – staršev, prijateljev, predvsem pa do Jezusa. Boljko našo pot negujemo in skrbimo zanjo, lažje bomo hodili po njej.

Po obhajilu pa so animatorji skupaj z Anjo zapeli Alelujo, ki nam je vsem segla globoko v srce in takrat smo še bolj začutili duhovno povezanost, ki jo imamo med seboj.

Sledil je blagoslov, potem pa smo se vsi zbrali v avli, kjer smo lahko ob sladkih dobrotah malo poklepetali. Pobliže smo se lahko spoznali tudi z g.Gašperjem Maukom. Na nas ni pozabil niti sveti Miklavž.

Naše nedeljsko druženje je bilo spet edinstveno in tako smo lahko vsak po svoje s prelepimi občutki odšli proti domu.

Zahvalila bi se s. Magdaleni za njeno prizadevanje za nas, saj je prav ona najbolj zaslužna za to, da se srečujemo. Zahvala gre tudi  animatorjem za sodelovanje pri sv. maši in lepo petje. Hvala vsem trem duhovnikom, ki so poskrbeli za sv. spoved, posebno pa g.Martinu Zlobku za lepo opravljen mašni obred.

Še enkrat iskrena hvala vsem skupaj in vsakemu posebej v pričakovanju, da se kmalu spet srečamo.     

Darinka Močnik, mamica otroka s posebnimi potrebami.