Zaključek veroučnega leta in polnoletnost Anžeta Zormana

Zahvalna sv. maša in srečanje NAŠE SKUPNOSTI DRUŽIN, blagoslov vozila ter Anžetov 18. rojstni dan

Ob sklepu veroučnega leta smo se v nedeljo, 12. 7. 2020 v malo drugačnih razmerah zbrali pri sveti maši na Homcu. Ta maša je bila poleg zaključka verouka namenjena predvsem zahvali za Anžetovo polnoletnost.
Glede na razmere se nas je zbralo kar lepo število.

Sveto mašo sta darovala g. Gašper Mauko in g. Martin Zlobko. Maša je potekala zelo sproščeno, tako kot je v NAŠI SKUPNOSTI že v navadi. K temu pripomore tudi živahnost in mladost obeh duhovnikov. Predvsem nas je prevzela razlaga g. Gašperja, ko nam je zelo natančno predstavil cerkev na Homcu.

Ko je bil obred končan, je sestra Magdalena prisotnim otrokom podelila Potrdila o opravljenem katehetskem letu 2019/20 in pohvale za vestno sodelovanje pri verouku. Ob tej priliki bi se radi  zahvalili s. Magdaleni za vse, kar dela za naše otroke in mislim, da smo vsi neskončno hvaležni,da jo imamo v naši sredi.

Po sveti maši je sledilo sproščeno druženje na svežem zraku in čas za prijateljski klepet. Takrat je g. Gašper Mauko blagoslovil prilagojeno vozilo za otroke s posebnimi potrebami. Marsikdo od nas je bil prvič priča takemu dogodku in iskreno povedano, res je nekaj posebnega.

V prelepem okolju in sončnem vremenu je čas res hitro tekel in naše druženje se je zaključilo.

Ob Anžetovem 18. rojstnem dnevu mu še enkrat iskreno iz srca želimo obilo zdravja in božjega blagoslova.

Vsem sodelujočim pri sveti maši pa gre zahvala za nesebično delo, ki ga opravljate in naj vam Bog nakloni zdravja, da se bomo še veliko let lahko takole družili. 

 

Družina Močnik

Takole nekako je svoje občutke strnil Anže:

“Zame je bila nedelja 12. julija nekaj prav posebnega. To je bil vrhunec mojega praznovanja ob mojem 18. rojstnem dnevu. Hvaležen sem, da mi je bilo pri sveti maši, ki je bila zahvalna in kot priprošnja za naprej, omogočeno, da sem prvič bral berilo. In sicer prvo berilo po Izaiji. Hvala g. Gašperju Mauku, g.Martinu Zlobku in dragi sestri Magdaleni, da so mi to omogočili. Hvala vsem, ki ste se odzvali našemu povabilu in da ste kljub tem težkim časom, ta dan praznovali z nami. Naj vam Bog poplača za vse lepe želje in vaša darila.”

Anže Zorman s starši