Bog je sprejel v svoje kraljestvo sr. Rosemarie Grill ✟

 

Gospod Bog je našo drago sestro

Sr. Rosemarie Grill, o.s.u.

(Rosa Maria Grill)

 

rojeno 25. marca 1925 v Steyr-u

na praznik apostolov, 29. 6. 2017, ob 15.00 uri

tiho sprejel v svoje kraljestvo

in jo tako rešil trpljenja.

 

Življenje naše drage sestre Rosemarie je bilo zaznamovano z različnimi preizkušnjam. Zaradi bolezni je morala trikrat zapustiti neko redovno ustanovo, dokler ni nazadnje prepoznala, da je zanjo Božja volja, da vstopi k uršulinkam.

Kljub boleznim in trpljenju je ohranila humor in bila Bogu hvaležna za vse, kar jo je zadelo. Izšolala se je za učiteljico, a je ta poklic vršila samo kratek čas. Z navdušenjem se je posvečala pripravi bogoslužja, dokler ji je sluh dopuščal.

Vedno je bila pripravljena za izhode, odgovorno je urejala službeno pošto šole, vedno je rada ustregla sestram, ki so jo prosile za različne nakupe. Z veliko predanostjo je prodajala v odmorih mleko učencem in bila pri tem majhnem opravilu zelo zadovoljna. Tudi učenke so s. Rosemarie rade poiskale, da so ji zaupale svoje skrbi in jo pred šolskimi nalogami prosile za molitev. Z učenkami se je veselila dobrih uspehov in jih skušala tolažiti, ko so bile manj uspešne.

Sr. Rosemarie je morala pogosto v bolnico na različna zdravljenja. Tudi to je pogumno prenašala.

Razmeroma hitro so jo moči tako zapustile, da je bila vezana na invalidski voziček. S tem se je začel zanjo čas poln trpljenja, ki ga je darovala Jezusu.

 

Za našo drago sestro smo obhajali vstajenjsko bogoslužje v sredo, 5. julija 2017 ob 15.00 uri v naši samostanski cerkvi v Salzburgu/Glasenbach in jo nato pospremili k njenemu zadnjemu počitku na uršulinskem  pokopališču.

 

 

Vstajenje je naša vera, ponovno srečanje, naše upanje,

spomin v molitvi, naša ljubezen.

(Sv. Avguštin)

 

Prosimo vas, da se naše sestre spominjate v molitvi.

 

Sr. Marina Zittera, osu, predstojnica

v imenu vseh sester.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.