Dan posvečenega življenja: Luč upanja prižigaš

Redovniki, ki živimo v Koprski škofiji, smo se za praznovanje dneva posvečenega življenja letos zbrali pri šolskih sestrah de Notre Dame v Ilirski Bistrici. Skupaj smo obhajali sveto evharistijo, ki je najlepša spodbuda na poti Bogu posvečenega življenja in pravi vir moči za hojo za Kristusovim klicem. Somaševanje je vodil koprski škof Jurij Bizjak. V homiliji nas je spomnil, da naj dan posvečenega življenja preveva duh zahvale in molitve za dar poklicanosti. Naš poklic je zasidran v sam začetek našega obstoja. Bog namreč pravi po preroku Jeremiju: »Preden sem te upodobil v materinem telesu sem te poznal.«

Škof Jurij nas je spodbudil, naj obujamo spomin na zrno, iz katerega smo zrasli. Zaželel nam je, naj tečejo iz nas reke žive vode. Četudi ne Amazonka ali Nil, pa bister in živ potoček.

Redovniki in redovnice želimo hvaležni Bogu za dar življenja, poklicanosti in mesto v Cerkvi izreči zahvalo prav vsakemu, ki nas tako ali drugače podpira. Še posebej hvala za molitev. Naj nam Bog pomaga, da bomo vredni pričevalci Kristusa, resničnega Odrešenika.

s. Ema Alič

Nagovor škofa Jurija Bizjaka si lahko preberete TUKAJ.

 

Kako so praznovali dan posvečenega življenja v drugih škofijah njadete na

povezavi http://radio.ognjisce.si/sl/186/slovenija/23010/.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.