Sv. Angela Merici, vedno živa med nami

Na praznik sv. Angele Merici, v petek, 27. januarja, smo v skupnost Sveti Duh povabile g. nadškofa Stanislava Zoreta, ki je ob tej priliki daroval sv. mašo. Pri pridigi se je ustavil ob besedah iz Janezovega evangelija, kjer Jezus prosi za edinost. Edinost je drža h kateri je vabila svoje hčere tudi sv. Angela Merici.

Nadškof je poudaril, da je redovna skupnost družina in za vsako družino je pomembna edinost. Edinost se pokaže, ko vem za veselje, skrbi in preizkušnje moje sosestre. Če ne vemo kako smo, kaj nas veseli ali muči, smo samo osebe, ki živijo druga poleg druge. Potrebno je ustvarjati dovolj varen prostor za medsebojne odnose.

Pomembna je tudi edinost med družinam, to je med našimi skupnostmi, ki tvorimo provinco. Ni naša skupnost tista, najboljša, prav je da se med skupnostmi povezujemo in poznamo kaj delajo drugje in da se med seboj podpiramo.

Kot provinca smo del družine, ki je Cerkev. In kot Cerkev smo del sveta, ne pripadamo svetu, ampak stopamo vanj. Ta svet je potrebno ljubiti takšnega kot je. Čeprav vidimo slabe stvari, stopajmo med ljudi s sočutjem.

G. nadškof se je med nami zadržal še pri zajtrku, blagoslovil je našo bolno s. Ivano in s tajnikom sta se odpeljala po opravkih delovnega dne.

S. Tatjana Car

 

V Izoli smo praznovali skupaj z župljani, začeli smo pol ure pred sv. mašo, s pripravljeno molitvijo in čaščenjem relikvij sv. Angele Merici.

Sv. mašo je ob somaševanju vodil župnik Janez Kobal. Sodelovanje pri maši smo s petjem in branjem oblikovale sestre in skupina žena, ki se na svojih mesečnih srečanjih navdihuje iz duhovnosti sv. Angele.

Po maši smo se v prazničnem veselju zadržali skupaj še ob pogostitvi.

S. Helena Eržen 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.