Dobrodelna tržnica

V četrtek 21. 12. 2017 so otroci Angelinega vrtca sodelovali na božični tržnici v pasaži Maxi marketa. Na stojnici so otroci zbirali dobrodelna sredstva, ki so jih namenili v sklad Izak ter organizaciji Ambasadorji nasmeha, ki pomaga pri zdravljenju s terapevtskimi živalmi. Otroci so se na božično tržnico pripravljali tekom celotnega decembra. Tako so v posameznih skupinah izdelovali božične okraske, voščilnice, svečnike ipd.. Na pomoč pri pripravi tržnice so nam priskočili tudi starši in stari starši otrok v vrtcu, ki so pomagali predvsem pri peki piškotov tako doma kot tudi v vrtcu.

Otroci so na tržnici sodelovali v manjših skupinah v krajših časovnih intervalih. Vzgojitelji smo jim omogočili, da so lahko otroci sami prevzemali iniciativo pri predstavitvi vrtca ter ponujanju izdelkov. Otroci so pokazali veliko samoiniciative tudi pri sami postavitvi in okrasitvi stojnice.

Dobrodelna božična tržnica je otrokom našega vrtca dala možnost doživljanja božičnih prznikov na nekoliko drugačen način. Otroci so videli, da lahko tudi sami, ne samo prejemajo, ampak tudi pomagajo drugim pomoči potrebnim otrokom. Nenazadnje pa je tržnica otrokom prinesla veliko zabavnih in nasmejanih trenutkov za kar se zahvaljujemo vsem, ki so kakorkoli pripomogli pri organizaciji in izvedbi božične tržnice.

Več si lahko ogledate v fotogaleriji. (za starše Angelinega vrtca)