Angelini otroci v Mariboru

Morda še ne veste, a sestre uršulinke imamo po Sloveniji 13 skupin za ženske. Sveta Angela je naša tiha spremljevalka, ki blagoslavlja vsako članico teh skupin.

Jeseni 2017 je nastala skupina Angelini otroci, v njej so otroci mamic in očetov, ki se srečujejo v skupinah v Mariboru. Srečujemo se enkrat mesečno, v nedeljo popoldne v naši hiši v Mariboru. Stari so od 5 do 10 let, vseh je štirinajst in naj vam povemo, da zelo uživamo, kadar smo skupaj.

Skupina Angelinih misijonarjev pa z veseljem in zavzeto pripravlja srečanja. V njej je Irena, mama dveh otrok v skupini, z njimi prihaja tudi oče Toni in je naša tehnična in »moška« podpora. Poleg nje je Marija, ki je članica ene od skupin. Najmlajša je Ana Marija, devetošolka. Morda se nam bo še kdo pridružil. Teme nastajajo sproti in tako upamo, da bo nastala primerna knjižica za otroke o sv. Angeli.

Tudi skupnost je po svoje vključena: s. Polona skrbi za fotografije, s. Štefka pa poskrbi za starše in dobro malico.

Letos predvsem spoznavamo življenje sv. Angele na igriv in dinamičen način. Pojemo, poslušamo, molimo, se igramo in vedno nekaj praktičnega izdelamo. Pred praznikom sv. Angele smo naredili lutko in bili pri tem zelo uspešni. Obiskali smo tudi brate frančiškane in počastili relikvije sv. Frančiška.

In seveda tudi praznujemo godove in rojstne dneve. Lepo je biti skupaj! Načrtov je še veliko in Sveti Duh nas vodi korak za korakom naprej.

S. Meta, Irena, Marija in Ana Marija