Duhovna obnova za družine iz zavoda CIRIUS

V soboto, 1. aprila, smo se ob 9. uri ponovno srečali animatorji, otroci, starši ter s. Magdalena. Sledila je že znana delitev. Animatorji smo delali z otroki, s. Magdalena pa s starši.

Pod drobnogled smo tokrat vzeli srečanje Jezusa z Zahejem. Skupaj smo prebrali odlomek, se o njem pogovorili in ko smo se ravno dobro ogreli za delo, je sledila malica, izpod odličnih rok staršev. Tokrat je bila malica še posebej dobra, saj se je na mizi pojavil tudi domač kruh ter domača salama, ki smo jo, kot za šalo pojedli. Ko smo se okrepčali, smo nadaljevali z delom. Da bi si še bolj približali srečanje Jezusa in Zaheja, smo barvali štiri pobarvanke, ki so upodabljale njuno srečanje. Nekateri še nismo uspeli dokončati vseh pobarvank, ko smo že dobili klic za kosilo.

Kosilo so nam pripravili kar v zavodu sv. Stanislava in bilo je odlično. Ker smo bili lačni in smo kosilo hitro pojedli, nam je ostalo nekaj časa za druženje. Animatorji, smo odšli malo na zrak, prav tako tudi starši s svojimi otroki. Ker pa en brez drugega ne moremo, smo se animatorji hitro priključili skupini staršev, ter z njimi prepevali pesmi, medtem, ko so se otroci igrali.

Čakalo nas je še kar nekaj dela, zato smo se kmalu odpravili nazaj v učilnice. Animatorji smo se z otroki pripravili na sveto mašo, ki smo jo imeli ob 15. uri. Maševal je g. Roman Globokar. Med pridigo smo še enkrat lahko obnovili srečanje Zaheja in Jezusa. Po maši pa smo se poslovili in nasmejanih obrazov odšli novim zmagam naproti.

Patricija Korenko, animatorka

Naše prvo srečanje v tej skupini je bilo sproščeno in prijetno. Spoznali smo nekaj novih ljudi predvsem pa smo po dolgem času spoznali Vas. Julijan in Žan sta bila zelo zadovoljna in vesela. Želimo si ponovnega srečanja z vami in to skupino.

Družina Kumar

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.