Duhovna obnova za ženske – advent 2016

V soboto, 10.12.2016, je pri uršulinkah v Mariboru potekala duhovna obnova za ženske v adventnem času. Potekala je v dveh terminih – v dopoldanskem času med 9 in 12 uro in v popoldanskem času med 15 in 18 uro.

Začeli smo s kratko molitvijo, pri kateri smo s pesmijo Odpri mi vrata (do mojega srca) pričeli odpirati srca za to, kar nam je Gospod želel podariti v tem srečanju. Sledil je nagovor s. Štefke, ki nam je predstavila bistvo adventa, ki ni v tem kar nam svet hrupno ponuja, ampak da zrastemo v odnosu ljubezni do Boga, bližnjega, sebe in stvari. Nato smo imele čas za osebno delo v tihem premišljevanju ob Božji besedi. V tem času miru smo lahko naša srca očistile tudi pri sveti spovedi. Sledila je lepa in globoka refleksija, ki nas je zelo obogatila in lepo povezala.

Na koncu smo si za spomin na to srečanje in vidno spodbudo, da ohranimo, kar nam je obnova dala, izdelale mini osebne jaslice iz različnih materialov, na način kot je vsako najbolj nagovarjalo. In nastale so res krasne umetnine.

Na nadaljnji poti nas bo spremljala tudi podobica Brezmadežne Marije z napisom: “Postani kakor ona!”

Marija, zgled vseh žena, pomagaj nam, da bomo vedno bolj kakor Ti!