Praznično srečanje v Hiši kruha

V prvem tednu adventa, 1. decembra 2016, smo pri Svetem Duhu odprle vrata in preživele večer z našimi dragimi prijatelji, sodelavci, sosedi in dobrotniki. Zbralo se nas je veliko in najlepše, kar smo si lahko podarili je čas, ki smo si ga namenili.

S. Irena in s. Marija Irena sta nas pospremili v skupno doživet večer z razlago in premišljevanji ob poslikavi Pomnožitev kruha Elise Galardi, ki je spomladi nastala v dvorani Hiše kruha. Med besedilom smo lahko prisluhnili Taizejskim spevom, ki so jih pele sestre. S. Polona in s. Metka sta sestre spremljali na klavir in flavto. Zaključila je s. Tatjana, ki je spregovorila o svoji izkušnji gledanja poslikave in dogajanju pri nas. Ljudem je predstavila sestre, nas je 18 in smo za Vas tukaj, ob Hiši kruha. V konkretnih delih in v molitvi, da bi bila hiša in vsebina v blagoslov vsem, ki najdejo pot do nje.

Nagovorila me je tihota in radost, ki je nastopila po razdeljevanju hlebčkov. Vsak gost je prejel svoj hlebček. Kot da bi se čas ustavil. Hlebčki s stene so oživeli. Dovolj jih je bilo za vse nas.

Večer smo nadaljevali v jedilnici, kjer smo se pri hladni večerji srečali osebno, se pogovarjali. Morda smo se spoznali ali pa se srečali po dolgem času. Ena od sester pravi:

»Srečanje z ljudmi in pogostitev sta bili razigrano veseli.«

Druga pa dodaja:

»Lepo je bilo srečati poznane obraze in skupaj občudovati poslikavo na steni. V skupnosti Bog lahko še močneje spregovori.«

V upanju, da Bog spregovori, si lahko razlago poslikave v celoti preberete na spletni strani Hiše kruha in si jo natisnete v obliki zgibanke. Blagoslovljene dni adventa …