Ekipni duh je športni duh

V četrtek, 14. 4. 2016, je v telovadnici Škofijske klasične gimnazije potekala Olimpijada študentskih katoliških domov. Naš dom je zastopalo 9 študentk, ki so tekmovale v košarki in odbojki.

Na začetku so se pomerile v košarki s študentkami ŠD JFG, ŠDE in ŠD Jadro iz Kopra. Vse tri tekme so izgubile. Toda bolj kot rezultat je bil pomemben ekipni duh, katerega tudi izven igrišča ni manjkalo.

Po krajšem odmoru je sledil turnir v odbojki, kjer so naša dekleta zmagala tekmo proti ŠD Jadro. Igrale so umirjeno in složno. V igri so uživale in ni jih zmotila nobena napaka na njihovi strani. Na koncu te tekme so se veselile zaslužene zmage. V drugi tekmi proti študentkam ŠDV so naše študentke izgubile, vendar jih je na koncu tolažilo to dejstvo, da je bila nasprotna ekipa tudi končna zmagovalka turnirja v ženski odbojki.

Na olimpijadi poleg dobrega vzdušja in odličnega ekipnega duha ni manjkalo niti dobre hrane in aktivnosti, ki so naredile čakanje na tekme bolj zanimive. Nekatera dekleta so vplačala nekaj stavnih listkov, kar je bila letošnja novost na olimpijadi, druge so odmor izkoristile za igranje namiznega nogometa. Škoda, da tudi ta ni bil uvrščen v program tekmovanja, saj se je izkazalo, da ima ekipa kar nekaj skritih talentov.

Bolj kot kakšnega pokala, je bila skupina naših športnic na koncu s strani sestre Urše in Andreje vesela čokolade, jagod in polnočnega sladoleda.

 

Mirjam Poljanšek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.