Krakov čaka …

Da, dragi mladi, Krakov vas z veseljem pričakuje in se pripravlja, da vas sprejme v starodavne ulice, trge, cerkve, ki dišijo po svetnikih.

Tisti dan 12. maja pa je Krakow pričakoval z menoj, da pridejo sestre iz Maribora pome, in me po dobrih sedmih mesecih odpeljejo domov. Lepo mi je bilo med sestrami v Krakovu, toda ko se je približevala domovina, je bilo srce vznemirjeno, kot že dolgo ne.

Pozdrav moje krakovske in moje nove mariborske skupnosti. Pozor! Poljaki se objemajo 3 krat – naj bo v Slavo svete Trojice! Tako je bilo, kot da se že od vedno poznamo.

Z vami delimo nekaj foto utrinkov iz svetišča Božjega usmiljenja v Ƚagiewnikih – prestolnici usmiljenja v tem svetem letu, iz Centra Janeza Pavla II, ki je zgrajen na mestu nekdanjega kamnoloma, kjer je med okupacijo delal Karel Wojtiła in je okrašen s čudovitimi mozaiki p. Marka Ivana Rupnika. Poromale smo v Chęstohowo, duhovno središče Poljske in se v Auschwitzu dotaknile zla in trpljenja pa tudi vere in odpuščanja.

Szczęść Boże!*

*Če želite narediti vtis na Poljake se naučite te besede. (izg. Ščenž Bože, po naše bi to pomenilo Hvaljen Jezus.) Tako pozdravljajo v cerkvenih krogih.