Novice 21, 2. april 2017

Tiha nedelja. Bližnja priprava na praznike se že začenja. To nedeljo je odlični odlomek v evangeliju, saj nas vabi, da pridemo ven iz svojih grobov. Pa sploh vem, kje umiram, kje sem “neužitna”, … kje potrebujem, da me Gospod sreča in me spet vrne v življenje? Priložnosti v tem tednu veliko, predvsem pa nas bo vaja v spominjanju pomagala, k upočasnitvi in hkrati dovoliti, da se prazniki začenjajo tudi z notranjo obnovo (spoved, skupni križev pot, …).

POSTNI ČAS 6

Postni čas je kot priprava na večnost. Tam se srečamo z vstalim Kristusom, z Gospodom iz oči v oči. Vsak praznik potrebuje pripravo: notranjo z vajami, spovedjo, z molitvijo, dobrimi deli, darom za drugega in tudi zunanja priprava je potrebna, s čiščenjem potrjujemo vrednost praznika (vse v svojih mejah). Mnogo od tega živimo v domu, v vaših osebnih zgodbah. Dovoli majhne dotike Gospoda. Ta teden je naša postna vaja spominjanje.

DOBRODELNA POSTNA VAJA

A si že pogledala v škatlo dobrot za srečolov, posredno pa za prispevek za mlade sirote? Verjetno še nisi, ker drugače bi opazila prazno škatlo, ali pa kakšno majhno stvar. Ob tem dejstvu se ustavim in pomislim na našo pozornost do drugih. Ni potrebno veliko, lahko pa že z majhnim darom pokažeš svoje srce in nebrezbrižnost do malih ubogih. Še 14 dni možnosti. Bodi ena, ki ji ni vseeno za drugega.

MEDNARODNI KULINARIČNI VEČER

4 narodnosti (Slovaška, Makedonija, Srbija in Slovenija), 4 različne kulinarike, 4 različni tipi glasbe vse to za nas, da bomo  lahko poizkusile, se naučile še kaj narediti ter hkrati spoznavale še njihovo glasbo. Mislim, da nas čaka v torek, 4. aprila ob 18.30 lepo srečanje. Pridruži se v kuhinji v mansardi, še prej pa se zacahni na FB, da bodo vedele glede količine hrane.

ŠTUDENTSKI KRIŽEV POT NA ROŽNIK

Vsako leto študentje pripravijo križev pot. Letos bo posvečen družini. V sredo, 5. aprila po sv. maši pri frančiškanih (20.00) se bomo odpravili h kapelici pod Rožnikom, kjer bomo začeli. Križev pot z baklami, petjem, premišljevanjem ob postajah se bo zaključil na vrhu Rožnika, v cerkvi. Naš dom pripravlja 5. postajo. Naj bo ta večer priprava na praznike, ki se z veliko hitrostjo približujejo.

ZADNJI TRENING V ŠENTVIDU PRED OLIMPIJADO

… torej, sedaj pa zares za vse, ki ste se prijavile v ekipe. Enkrat pa je že dobro, da zvadite. Kar pogumno. Zelo dobro se je prešvicati in biti še z drugimi. V četrtek ob 21.15 bom naročila kar dva avtomobila J.

GENERALNO ČIŠČENJE

Prazniki se približujejo, zato je potrebno odprašiti, počistiti, narediti prostor bolj prazničen. V slabih štirih mesecih se je že kaj nabralo. Do petka, 7. aprila se vpiši v seznam. Ne pozabite pri vseh pipah očistiti mrežice (uporabi orodje, ki sem vam ga enkrat izročila). Drugo je enako kot decembra. Bodite natančne.

DAN ZA SPREMEMBE

8. april, bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu. Lahko se še prijaviš, a čas se izteka. Veseli te bomo.

SPOVEDNI VEČER

»Ne vidim več sebe, drugih, sosedov, lepote sveta. Vse kar vidim je tema in umazan svet, ki me jezi in plaši. Teh pack se ne znamo rešiti sami. Hvala Bogu, da po zakramentu odrešenja prihaja Bog z darom usmiljenja in ljubezni. Tako lahko vidim stvari v drugi luči. Spremeni svoj pogled, očisti svoja očala srca. V ponedeljek, 10. aprila od 21.00 do 22.00 bomo razmišljali ob liku Marije in se ob Taizejskih spevih pustili nagovoriti in dopustiti, da Bog umije moje srce. Z nami p. Andraž Arko.

Ta mesec praznujejo:

7 – Lucija Brunec

10 – Marija Možina

14 – Gabrijela Grabušnik

16 – Nuša Simončič

17 -Meta Krivic

19 – Nastja Žižek

26 – Veronika Pucelj

28 – s. Magdalena Cimerlajt