Novice 24, 8. maj

Ko pogledam v teden, ki nas čaka, sem hvaležna za eno stvar: za vsako izmed vas, ki gradite življenje v domu in hkrati iščete in oblikujete svoj svet, nov svet. Živeti svoje sanje in prisluhniti, kaj Gospod želi. Ta teden bo praznik srečanja, ko se bomo lahko še zadnjič v taki zasedbi s hvaležnostjo ozrle na leto in si izrekle: dobro je bilo tako. Naj bo to odskočna deska za vse študijske izzive, ki vas čakajo v prihodnjih tednih. Želim vam, da bi si dobro organizirale čas. Je čas učenja, je čas počitka, je čas druženja. Ne pozabi, da je dan sestavljen iz 24 ur in da lahko ob dobri organiziranosti veliko postoriš, tudi kaj za sprostitev in užitek.

PONEDELJKOVA MOLITEV

Po skupinah pripravljate molitev do vključno 6. junija. Bodite pozorne na datume. Ker je več datumov kot skupin, bodo nekateri pari imeli še enkrat. Koordinatorice skupin (Anja-Karin, Tadeja, Barbara in Polona) pravočasno obvestite, kdo ima molitev. Naj nam molitev pomaga, da bi prišle v tesnejši in bolj oseben stik z Gospodom. Naj nam bo to priložnost srečanja.

ZAHVALNO SREČANJE

V torek, 10. maja od 19.00 dalje bo zahvalno srečanje. Leto je hitro minilo. Še sedaj se spominjam začetnega srečanja z novimi. V letu je bil čas tkanja, rasti, borbe, … učenja (za izpite in življenje), novih priložnosti … Človek je velik toliko, kolikor se je pripravljen iz vsake stvari nekaj naučiti, pogledati stvari s pozitivnim pogledom in izreči Bogu zahvalo. Vse to nas čaka v torek. Vsaka bo imela posebno mesto, saj je tvorila našo skupnost. Naj bo to srečanje v veselju in hvaležnosti. Pridimo v oranžnih majicah!:) Kakšna je še na voljo za nakup!

POGOVORI

Nekaj več kot polovica se vas je že vpisala na pogovor. Prosim, da ostale to naredite do srede, 11. maja. Po tem datumu bom manjkajoče sama vpisala. Če ne boste v tistem času mogle, si morate poiskati zamenjavo.

ŠDU PRAZNUJE 25 LET – SREBRNI JUBILEJ

Se dela na veliko. Kar nekaj vas je na različne načine že vključeno in povabljeno k sodelovanju. Druge bi prosila, da bi se dali na razpolago za majhne stvari v pripravi na srečanje. Kaj več sledi drugi teden, ko bomo v nedeljo, 8. maja imeli sestanek in videli, kaj je potrebno še narediti. Res bom hvaležna vsaki za njen majhen delež.

GENERALNO ČIŠČENJE

Računaj na teden od 30. maja do 3. junija.

DELAVCI PA DELAJO

V mesecu maju bo hišnik Andrej pregledal vse kljuke in pante v vaših sobah.

Enkrat v drugem tednu pridejo tudi vodovodarji, da preverijo, koliko ventilov je potrebno poleti zamenjati.

WI-FI začnejo postavljati v tem tednu.

ANKETA ŽIVLJENJA V ŠDU

V torek zvečer bo vsaka dobila povezavo do google ankete in jo bom prosila za izpolnitev. Je obsežna, saj bo zajela vsa področja osebnega in domskega življenja. Anketa je obvezna in naj bo izpolnjena do 15. maja. Tebi bo v pomoč pri pregledu leta in pripravi na pogovor. Nam pa bodo odgovori pomagali pri refleksiji leta in pripravi naslednjega leta. Že sedaj hvala.

ČAS INTENZIVNOSTI UČENJA SE POVEČUJE

In iščete mirne kotičke. Kar lahko damo na razpolago je dolgi hodnik, ki je v vročih dneh še posebno dobrodošel ali pa knjižnica s teraso in glasbena soba. Pogoji za knjižnico:

 • Prva vzame ključ pri pisarni ravnateljice in se vpiše v blokec. Zadnja zaklene vrata in vrne ključ na njegovo mesto ter vpiše čas odhoda.
 • Na razpolago je 5 miz.
 • Lahko se učiš tudi na terasi.
 • S seboj si lahko prineseš pijačo in hrano, samo moraš vzdrževati red.
 • Na uporabo je tudi čajna kuhinja (sicer tam ni nič pripomočkov) in stranišče, samo moraš sproti skrbeti za red.
 • Luč naj bo prižgana samo tista, ki jo res potrebuješ. S seboj lahko prineseš namizno luč.
 • Možnost je uporabe interneta.
 • Knjige si lahko izposodiš le v prisotnosti knjižničarja ali ravnateljice. To se vpiše v priročno evidenco.
 • Knjižnica je namenjena tihemu učenju, razen če si sam, se lahko učiš na glas.
 • V knjižnico lahko skupaj z vami pridejo tudi zunanji (vaši sošolci, prijatelji), vendar samo s predhodnim dovoljenjem ravnateljice. Prednost imajo notranje študenke.
 • V kolikor se ne bodo upoštevala navodila, se lahko posameznicam ali drugim prepove učenje v knjižnici.