Obvestila, 1. december 2017

Dragi starši, pozdravljeni!

 

PRAVILNIK O VARNOSTI OTROK V ANGELINEM VRTCU

Opažamo, da se še niste vsi starši seznanili s Pravilnikom o varnosti otrok v Angelinem vrtcu, saj manjkajo vaši podpisi, s katerimi potrdite seznanjenost z vsebino. Prosimo vas, da to naredite do 15. 12. 2017.

MIKLAVŽEVA PEKA

V enem od prejšnjih elektronskih sporočil ste že prejeli vabilo, da se nam lahko pridružite pri peki v ponedeljek, 4. 12. 2017, od 9h dalje. Lepo vabljeni.

SV. MIKLAVŽ

Sv. Miklavž bo otroke v vrtcu obiskal v sredo, 6. 12. 2017, v dopoldanskem času. Otroci naj bodo ta dan v vrtcu najkasneje do 9h, da ne zamudijo njegovega obiska.

DOBRODELNOST

  • V MAXIMARKETU

Tako kot vsako leto bodo otroci tudi letos izdelovali voščilnice v dobrodelne namene. Denar, ki ga bomo z voščilnicami prejeli, bomo namenili društvu Ambasadorji nasmeha, ki so nas obiskali v lanskem šolskem letu. To je slovensko društvo za terapijo s pomočjo živali. Več o njih si lahko preberete na tej povezavi: http://ambasadorji-nasmeha.si/. Stojnica v ta namen bo postavljena v pasaži Maximarketa, v četrtek 21. 12. 2017, v dopoldanskem času. Na njej bodo sodelovali tudi vaši otroci iz 2. starostnega obdobja.

  • V URŠULINSKEM SAMOSTANU

V času devetdnevnice bomo imeli eno stojnico tudi v kulturnem centru Uršulinskega samostana. Na tej stojnici pa bomo zbirali sredstva za Sklad Izak.

  •  VAŠA POMOČ

Iz strani sveta staršev smo prejeli obvestilo, da ste pripravljeni sodelovati pri pripravi izdelkov za dobrodelne namene. Vaše sodelovanje sprejemamo in vas vabimo, da izvedete delavnice z otroki v sredo, 13. 12. 2017, v popoldanskem času (od 15.00 do 16.30). Prosimo vas, da na elektronski naslov vrtca sporočite, kdo od vas bo prišel in kaj bi z otroki ustvarjali. To nam sporočite do 11. 12. 2017, da se bomo lažje organizirali.

Vsi tisti, ki na popoldansko ustvarjanje ne morete priti, a si želite prispevati svoj delež na dobrodelnih stojnicah, pa to lahko naredite doma. Spodbujamo vas, da ustvarjate (npr. svečke, voščilnice, …) ali pečete pecivo skupaj s svojimi otroki v domačem domu. Izdelke prinesite v vrtec, saj jih bomo z veseljem sprejeli in ponudili na eni od stojnic.

DENARNA POMOČ, KI VAS NIČ NE STANE

Tudi letos vas želim spomniti, da lahko na osnovi zakona o dohodnini (ZDoh-2) vsi davčni zavezanci namenite nekaterim ustanovam 0,5% dohodnine. Med temi ustanovami je tudi Angelin vrtec. Več o tem si lahko preberete na internetni povezavi: http://ursulinke.rkc.si/namenite-dohodnino/. Tu lahko najdete tudi obrazec za nakazilo. Že v naprej hvala za vsak vaš dar.

PRAZNIČNO DOGAJANJE V URŠULINSKEM SAMOSTANU

Vabimo vas na Advent pri uršulinkah, ki se bo odvijal vsak dan od 12. 12 do 21. 12. 2017, med 16. in 19. uro, v prostorih Uršulinskega kulturnega centra (vhod pod Arkadami na Slovenski cesti 23). Otvoritev bo 12. 12. 2017 ob 17.30, nastopal bo Deški zbor Schellenburg.

Tu si boste lahko ogledali razstavo fotografa Jošta Gantarja, pogledali tri kratke filme Davida Sipoša in prisluhnili živi glasbi študentk Akademije za glasbo v Ljubljani. Na malem adventnem sejmu pa se boste lahko pogreli, posladkali ali kupili drobno darilo za svoje najdražje. Tu bo tudi stojnica vrtca.

PRAZNIČNI ČAS

Obveščam vas, da bo vrtec po letnem delovnem načrtu za šolsko leto 2017/18 med božično – novoletnimi počitnicami zaprt. To bo od 27. do 29. 12. 2017. Poleg tega bo zaprt 25. in 26. 12. 2017 ter 1. in 2. 1. 2018 (cerkveni in državni  prazniki).

POPOLDANSKA MALICA

V kolektivu smo se na podlagi določenih situacij v zvezi s popoldansko malico (npr.: ogrizki jabolk in drobtine kruha v garderobi) in smernic HACCP (npr. sledenje poti živila do zaužitja, ko mora biti le to shranjeno pri določeni temperaturi ter upoštevanje higienske prakse) odločili, da otroci ne morejo dobiti popoldanske malice za domov.

Pomembno je, da otroci v predšolskem obdobju oblikujejo ustrezne prehranske navade, osvojijo čim več prehranskega znanja in ustvarjajo pozitiven odnos do zdravega načina prehranjevanja. To je dobra popotnica za kasnejše življenjsko obdobje. Menimo, da tega otrok ne bo pridobil, če se bo prehranjeval na poti, v avtu, …

Popoldanska malica se prične ob 14.15. V kolikor pridete po otroka v času, ko še ni pojedel malice, vas prosimo, da si vzamete čas in mu omogočite mirno zaužitje malice.

Lepo vas pozdravljam,

                                                                                                                                                                                                                                      Tina Opeka, ravnateljica