Ogled jaslic družin iz CIRIUS-a

Kot je vrsto let v navadi, smo šli tudi letos na ogled jaslic. Poromalo nas je 14 družin skupaj s s. Magdaleno. Pot nas je peljala na Vipavsko in Kras. Na poti se nam je v Logu pri Vipavi pridružil g. Janez Kržišnik, župnik v Vrhpolju pri Vipavi. Bil je naš gostitelj, vodič in duhovni vodja. Najprej smo se ustavili v Vipavskem križu, kjer smo si ogledali jaslice v dvorani, narejene iz različnih materialov (lubja, keramike, marmorja …) z uprizoritvijo zgodb današnjega časa. Jezus se je rodil in prihaja tako med brezdomce kot narkomane, brezposelne, bolne, umirajoče … Vsem nam prinaša upanje in odrešenje.

Prijazne domačinke so nas postregle z domačimi piškoti in toplim čajem. Prav tako smo si ogledali jaslice skozi sprehod po najstarejšem delu mesta, za katerega so značilne ozke ulice ali gase. Po ogledu smo odšli v Vrhpolje, kjer je g. župnik v cerkvi sv. Primoža in Felicijana ob glasbeni spremljavi naših animatorjev, daroval  sv. mašo za nas in naše namene. Pred mašo in med pridigo nam je ob Rupnikovem mozaiku, ki se razprostira na 180 m2 površine, približal Božjo besedo, Njegovo usmiljenje ter Ljubezen, s katero nas neomajno ljubi.

Po maši je sledilo piknik kosilo in druženje v župnijski dvorani, kjer smo skupaj zapeli ga. Tanji za god, ki ga je dan pred tem praznovala, in kramljali ter se veselili drug z drugim in drug ob drugem. Po kosilu nas je pot vodila še v Vipavo, kjer smo si ogledali jaslice in izvir reke Vipave. Skupaj smo preživeli čudovit dan, duhovno bogat in poln božjih milosti. Bogu hvala!

Družina  Popit

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.