Postna duhovna obnova za družine zavoda Cirius

V soboto, 17. marca smo imeli v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano postno duhovno obnovo na povabilo s. Magdalene Cimerlajt. Zbralo se nas je nekaj družin, katerih otroci so učenci CIRIUS-a v Kamniku, kjer s. Magdalena poučuje verouk otroke s posebnimi potrebami.

Naše otroke so prevzeli animatorji in imeli z njimi svoj program.

Starši smo se najprej predstavili in spoznali, saj sta med nas prišli dve novi družini. Nato smo se ustavili ob odlomku: Jezus je resnična vinska trta (Jn 15, 1-17) in o njem premišljevali ob zgovornih fotografijah, pa tudi v tišini kapele. S. Magdalena vselej skrbno načrtuje naša srečanja, pri katerih vsak prinese del sebe in se duhovno okrepi. Iz tega bogastva mnogi zajemamo moč na naši poti.

Pri kosilu smo se razveselili pice in medsebojnega druženja.

Sledil je sklep srečanja in priprava na skupno sveto mašo, ki jo je v mali zavodski kapeli daroval jezuit p. David Bresciani. Vsi smo sodelovali, ubrano je pel zbor animatorjev. Nekateri so se nam pridružili prav pri mašni daritvi. Lahko so začutili utrip duhovne obnove, ki nas poveže med seboj in nas utrjuje v veri.

Lepo je imeti priložnost za postanek prav v postnem času, priložnost za srečanja in Srečanje!

Sonja Lekan

 

Odmev animatorjev:

Skupina petih animatorjev, otroci in starši smo se zbrali na duhovni obnovi v Zavodu Sv. Stanislava v Ljubljani. Po uvodnem zbiranju, so starši odšli s s. Magdaleno, animatorji pa smo ostali z otroki v sosednjem prostoru. Najprej se je vsak predstavil, da smo se bolj povezali, nato pa smo nadaljevali z našim načrtovanim programom. Za začetek smo prebrali odlomek iz Svetega pisma (priliko o Izgubljenem sinu) in nato zgodbo v skupini obnovili in poenostavili. Ob plakatu, ki smo ga imeli animatorji, so otroci povedali bistvene dogodke in lastnosti, ki so si jih zapomnili. Zatem so otroci dobili pobarvanke, ki so jih z veseljem pobarvali, ves čas pa nas je ob delu spremljala tudi pesem ob kitari.

Potem je sledila malica, da smo se okrepčali po pridnem delu in po malici spet nadaljevali z delom v skupinah. Z otroki smo peli, plesali, se smejali in seveda se imeli lepo.

Po kosilu je bil čas za sveto mašo, ki jo je vodil pater David. Po končani maši smo otrokom dali pobarvanke, ki so jih prej pobarvali za spomin in nato srečni, dobre volje in veseli odšli domov.

Ela Zupin,animatorka

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.