Praznovanje božiča z gluhimi in naglušnimi

Na božič smo skupaj z gluhimi in naglušnimi praznovali v župniji Ljubljana Dravlje. Zbralo se nas je okrog 120 gluhih, naglušnih, njihovih prijateljev in svojcev. Ob 15.00 uri smo imeli sveto mašo v znakovnem jeziku, ki jo je vodil g. Edi Strouhal, vikar za Pastoralo gluhih in naglušnih Slovenije.

Med drugim je gluhe in naglušne opogumil, da se jim ni treba skrivati, ampak naj ponosno praznujejo in se veselijo. Božič je za vse ljudi. Jezus ima rad vsakega človeka. Želi biti z nami vsak trenutek, zato mu odprimo svoja srca in ga sprejmimo v svoje življenje.

Po sveti maši smo praznovanje nadaljevali ob pogostitvi, v medsebojnem druženju in klepetu. Hvaležni smo za tako gostoljuben sprejem v župniji Ljubljana Dravlje, ker imamo vsako zadnjo nedeljo v mesecu sv. mašo v znakovnem jeziku. Prav tako se zahvaljujemo župnijski Karitas, ki nam je pripravila dobrodošlico s pogostitvijo.

 

Še nekaj obvestil:

Na prvo adventno nedeljo nas je obiskala ekipa TV Slovenije, ki pripravlja oddajo Prisluhnimo tišini. Nekaj minutni prispevek (začetek na 2 min. 24 s.) si lahko pogledate na povezavi http://4d.rtvslo.si/arhiv/prisluhnimo-tisini/174445572.

 

Srečanja in svete maše v SZJ v letu 2017

  1. Prva nedelja v mesecu: župnija Maribor-Pobrežje (sveta maša v SZJ ob 15.00/16.00, po sveti maši kateheza in druženje).
  2. Tretja nedelja v mesecu: župnija Kranj-Šmartin (somaševanje v SZJ ob 10.00).
  3. Tretji ponedeljek v mesecu: župnija Izola (ob 17.30 kateheza in somaševanje v SZJ ob 19.00).
  4. Zadnja nedelja v mesecu: župnija Ljubljana-Dravlje (sveta maša v SZJ ob 15.00/16.00, po sveti maši kateheza in druženje).
  5. V župniji Ljubljana-Šiška je nedeljska sveta maša ob 10.00 prevajana v SZJ.
  6. Ob ponedeljkih v večernih urah in v dogovoru s svojim domačim župnikom, gluhi in naglušni lahko povabite duhovnika za SZJ, da občasno mašuje ali somašuje v znakovnem jeziku tudi v kakšni drugi župniji v Sloveniji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.